Προς κατεδάφιση το σπίτι του Αλ Καπόνε, μέσα στο οποίο πέθανε

Προς κατεδάφιση το σπίτι του Αλ Καπόνε, μέσα στο οποίο πέθανε Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Προς κατεδάφιση είναι το σπίτι στη νότια Φλόριντα που ανήκε για σχεδόν δύο δεκαετίες στον Αλ Καπόνε, μέσα στο οποίο πέθανε ο διαβόητος γκάνγκστερ. 

Οι νέοι ιδιοκτήτες, που το αγόρασαν έναντι 10,75 εκατομμυρίων δολαρίων αυτό το καλοκαίρι, σχεδιάζουν να κατεδαφίσουν το σπίτι με τα 9 υπνοδωμάτια. 

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες, ο εργολάβος Τοντ Γκλέιζερ, δήλωσε στην Miami Herald ότι το σπίτι- το οποίο είναι περίπου ένα μέτρο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας- έχει υποστεί ζημιές από πλημμύρα και κάτω από το κτίριο υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. 

«Αυτό το σπίτι είναι χάλια. Είναι ντροπή για το Miami Beach», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκλέιζερ. Έτσι, οι νέοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να κατασκευάσουν στη θέση του ένα σύγχρονο διώροφο σπίτι, με 8 υπνοδωμάτια, ισάριθμα μπάνια, τζακούζι, σπα και σάουνα. 


 
Αυτό τον μήνα ο δήμος του Miami Beach αναμένεται να συζητήσει το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί ιστορικό το κτίριο, αλλά ο Γκλέιζερ δήλωσε πως αυτό δεν πρόκειται να «φρενάρει» τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών. 

Ο Αλ Καπόνε αγόρασε το εν λόγω σπίτι το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων και τακτικά περνούσε χρόνο εκεί. Σε αυτό το σπίτι άφησε την τελευταία του πνοή, το 1947, έπειτα από καρδιακή προσβολή. Εκτιμάται ότι εκεί μέσα ο Αλ Καπόνε και οι συνεργάτες του σχεδίασαν τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, όταν επτά μέλη αντίπαλης συμμορίας δολοφονήθηκαν σε πάρκινγκ του Σικάγο, το 1929. 
 

Πέρα από την πώληση του σπιτιού στη Φλόριντα και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Αλ Καπόνε αλλάζουν χέρια. Οι τρεις εγγονές του θα πουλήσουν τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία 174 προσωπικά αντικείμενά του, μεταξύ άλλων ένα κόσμημα με διαμάντια με τα αρχικά του, οικογενειακές φωτογραφίες και το αγαπημένο του όπλο. 

Με πληροφορίες από AP  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM