Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Οι Έλληνες να μην ξεχνούν όσα έζησαν το 1922

Ο Χουλουσί Ακάρ δίπλα σε σημαία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Συνεχίζει η Άγκυρα τη ρητορική των προκλήσεων, αυτή τη φορά διά στόματος του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούν όσα έζησαν το 1922. 

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Αθήνα για προκλητική στάση και υποστήριξε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.  

«Να μάθουν από την ιστορία, χωρίς να ξεχνούν τι έζησαν το 1922», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στους Έλληνες, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. 

«Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο και δεν θα το επιτρέψουμε, παρότι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Και ευτυχώς, μπορούμε να το κάνουμε», ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. 
 
«Ενώ κάνουμε τέτοια προσπάθεια για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές, με τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της που τροφοδοτεί την αστάθεια, θυσιάζοντας πόρους της χώρας και την ευημερία του λαού της για τα συμφέροντα άλλων χωρών», υποστήριξε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ. 

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «βγαίνει εκτός ελέγχου, αγνοώντας τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ». Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς να «εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους, να ενεργήσουν ως συνετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου». 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ