Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε αυτή την εβδομάδα σε δύο δημόσιους λογαριασμούς στο Instagram φέρεται να δείχνει την πριγκίπισσα Λατίφα, την κόρη τού ηγέτη του Ντουμπάι, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί εδώ και μήνες. 

 

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ένα βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του BBC Panorama, καταγράφει την ίδια να εξομολογείται πως κρατείται ως όμηρος και φοβάται για τη ζωή της. 


Παρότι η γνησιότητα της φωτογραφίας δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες γι'αυτή, μια φίλη της Λατίφα βεβαίωσε πως πρόκειται για την πριγκίπισσα στη φωτογραφία. 
 

Η φωτογραφία φαίνεται να εμφανίζει την πριγκίπισσα Λατίφα σε ένα εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, το Mall of the Emirates (MoE), να κάθεται μαζί με άλλες δύο γυναίκες. Φίλοι της πριγκίπισσας είπαν στο BBC πως αναγνωρίζουν τις δύο γυναίκες, οι οποίες είναι γνωστές της Λατίφα. 

 

Princess Latifa: Dubai photo appears to show missing woman

 

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Instagram και δεν περιλαμβάνει μεταδεδομένα που δείχνουν ημερομηνία και ώρα, ούτε την ακριβή τοποθεσία που τραβήχτηκε η φωτογραφία. 

 

Στο φόντο φαίνεται μια διαφήμιση της ταινίας Demon Slayer: Mugen Train που έκανε πρεμέρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13 Μαΐου του 2021. 

 

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στους λογαριασμούς των δύο γυναικών, με τη μία από αυτές να σχολιάζει «όμορφο απόγευμα με φίλους στο ΜοΕ». 

 

Σε ανακοίνωσή του, ο Ντέιβιντ Χάι, συνιδρυτής της ομάδας Free Latifa, τόνισε: «Επιβεβαιώνουμε πως υπάρχουν διάφορες πιθανώς σημαντικές και θετικές εξελίξεις στην εκστρατεία μας. Δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω σ'αυτή τη φάση, νέα ανακοίνωση θα εκδοθεί την κατάλληλη στιγμή».

 

«Αν υποθέσουμε πως η φωτογραφία είναι γνήσια, δείχνει ένα ίχνος ζωής, το οποίο είναι κάτι, ωστόσο τίποτα για τις συνθήκες τού εγκλεισμού της ή της ελευθερίας της» αναφέρει ο Κένεθ Ροθ, τού Παρατηρητηρίου Ανθωπίνων Δικαιωμάτων. 

 

Υπενθυμίζεται πως η 35χρονη, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα από την τουαλέτα, είχε καταγγείλει πως κρατείται παρά τη θέλησή της από την οικογένειά της σε μια έπαυλη, «η οποία έχει μετατραπεί σε φυλακή», με κλειστά παράθυρα και φυλασσόμενη από αστυνομικούς. 

 

 

Ο ΟΗΕ είχε επισημάνει από τις 19 Φεβρουαρίου ότι ζήτησε από τα Εμιράτα αποδείξεις ότι η 35χρονη Λατίφα, κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, εμίρη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Εμιράτων, είναι ζωντανή. Η νεαρή γυναίκα είχε προσπαθήσει να διαφύγει με πλοίο από το Ντουμπάι το 2018, προτού εντοπιστεί και αναγκαστεί να επιστρέψει.

 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι η Λατίφα λαμβάνει θεραπεία στο σπίτι της από την οικογένειά της και γιατρούς. «Η κατάσταση της υγείας της συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε ότι εν καιρώ θα επανέλθει στη δημόσια ζωή», επεσήμανε η ανακοίνωση.

 

Με πληροφορίες από BBC