Πρίγκιπας Χάρι: Think tank επιδιώκει απέλασή του μετά τις αποκαλύψεις για χρήση ουσιών

Πρίγκιπας Χάρι: Think tank επιδιώκει απέλασή του μετά τις αποκαλύψεις για χρήση ουσιών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αμερικανικό think tank εξετάζει την αίτηση βίζας του πρίγκιπα Χάρι στις ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις του για χρήση ναρκωτικών, ενώ ο επικεφαλής του επεσήμανε πως οι «Αμερικανοί θέλουν την επιστροφή του στη Βρετανία». 

Ο Κέβιν Ρόμπερτς, πρόεδρος του Heritage Foundation, ενημέρωσε πως το think tank διερευνά την αίτηση βίζας του πρίγκιπα, μετά την παραδοχή, στα απομνημονεύματά του, για χρήση ναρκωτικών. 

Ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν είχε πάρει κοκαΐνη και κάνναβη.

Ερωτηθείς από τη βρετανική Telegraph αν ο πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να απελαθεί μετά από αυτές τις αποκαλύψεις στο "Spare", ο Ρόμπερτς επεσήμανε πως «δεν μας αρέσει που βρίσκεται στην Αμερική και θα θέλαμε πολύ να επιστρέψει σε εσάς (σ.σ. στη Βρετανία) ή κάπου αλλού». 

«Υποθέτω, εμείς, ως Αμερικανοί, βλέπουμε τον πρίγκιπα Χάρι όπως εσείς βλέπετε τον πρόεδρο Μπάιντεν. Μπορείτε να τον πάρετε πίσω». 

Το Heritage Foundation, το μεγαλύτερο συντηρητικό think tank στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαίτησε τη δημοσιοποίηση της αίτησης του Δούκα για χορήγηση βίζας. Η κυβέρνηση έχει, μέχρι στιγμής, αρνηθεί να το δημοσιοποιήσει, παρά το αίτημα για ελευθερία πληροφόρησης, αλλά δικαστήριο θα αποφανθεί για το αν θα υποχρεώσει τους αξιωματούχους να δημοσιοποιήσουν τα αρχεία μετανάστευσής του.

Το think tank ασκεί πιέσεις με βάση τη μεταναστευτική νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία ορίζει ότι κάθε αλλοδαπός που «διαπιστώνεται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών» χαρακτηρίζεται ως «μη αποδεκτός», αν και πρόκειται για κάτι που έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των αξιωματούχων μετανάστευσης.

Ο Ρόμπερτς δήλωσε, ακόμα, ότι μόνο το «2%-3%» του πληθυσμού των ΗΠΑ «αγαπούν τις ανοησίες που ξεστομίζουν ο Χάρι και η Μέγκαν» και ότι γενικά οι Βρετανοί «δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν οι Αμερικανοί είναι με το μέρος τους». 

Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί «θαυμάζουν τη συνέπεια της βρετανικής μορφής διακυβέρνησης, η οποία, φυσικά, περιλαμβάνει τη βασιλική οικογένεια». 

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM