Πρίγκιπας Χάρι: Ο βιογράφος του κατέθεσε ότι ο Πιρς Μόργκαν γνώριζε για τις υποκλοπές της Daily Mirror

Πρίγκιπας Χάρι: Ο βιογράφος του κατέθεσε ότι ο Πιρς Μόργκαν γνώριζε για τις υποκλοπές της Daily Mirror Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ
0

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο βιογράφος του πρίγκιπα Χάρι, ο πρώην διευθυντής της Daily Mirror, Πιρς Μόργκαν, γνώριζε τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Ο βιογράφος κατέθεσε στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της αγωγής που έχει κατατεθεί εναντίον της εκδοτικής εταιρείας Mirror Group Newspapers (MGN).

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου, καθώς και περισσότεροι από 100 άλλοι διάσημοι και λιγότερο γνωστοί Βρετανοί, κατηγορούν τον εκδότη των εφημερίδων Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων καθώς και άλλες αθέμιτες πρακτικές μεταξύ 1991-2011.

Ο Όμιντ Σκόμπι, ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου Finding Freedom, της ανεπίσημης βιογραφίας του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν, είπε στο δικαστήριο σήμερα ότι ο Πιρς Μόργκαν είχε βεβαιωθεί το 2002 για ένα ρεπορτάζ που αφορούσε την τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ αφού του είπαν ότι προερχόταν από υποκλοπή αυτόματου τηλεφωνητή. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος εργαζόταν ως ασκούμενος στη στήλη κουτσομπολιού της εφημερίδας εκείνη την εποχή, όταν ο Πιρς Μόργκαν έμαθε πως το ρεπορτάζ ήταν προϊόν υποκλοπής. «Ο Πιρς εμφανίστηκε καθησυχασμένος από αυτό», σχολίασε.

Ο Πιρς Μόργκαν, που σήμερα εργάζεται για την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και δηλώνει ότι δεν γνώριζε τις υποκλοπές ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. «Δεν θα πάρω μαθήματα για την παραβίαση της ιδιωτικότητας από τον πρίγκιπα Χάρι, κάποιον που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια εισβάλλοντας ανελέητα και κυνικά στην ιδιωτική ζωή της βασιλικής οικογένειας για να βγάλει τεράστια κέρδη και είπε ένα σωρό ψέματα για αυτούς», είπε ο Πιρς Μόργκαν στο τηλεοπτικό κανάλι ITV News την περασμένη εβδομάδα.

Στην κατάθεσή του, ο Όμιντ Σκόμπι αφηγήθηκε επίσης ότι του έδωσαν μια λίστα με κινητά τηλέφωνα για να τα χακάρει όταν εργαζόταν, λίγους μήνες νωρίτερα, ως φοιτητής δημοσιογραφίας, στη Sunday People.

Ο δικηγόρος της MGN Άντριου Γκριν υποστήριξε ότι αυτά τα δύο συμβάντα δεν έγιναν ποτέ και ότι ο Όμιντ Σκόμπι παρουσιάζει «ψευδείς αναμνήσεις», κάτι που ο τελευταίος δήλωσε ότι τον προσβάλλει. Διέψευσε επίσης ότι έχει «συμφέρον» να βοηθήσει τον Χάρι ή ότι είναι φίλος ή «φερέφωνό» του, όπως τον αποκαλούν οι βρετανικές ταμπλόιντ.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Sunday Mirror Νταν Έβανς, ο οποίος καταδικάστηκε το 2014 για τηλεφωνικές υποκλοπές, κατέθεσε επίσης σήμερα και είπε στο δικαστήριο ότι δεχόταν πιέσεις από στελέχη του ομίλου να χακάρει τηλέφωνα για να γράψει ρεπορτάζ.

Η δίκη αναμένεται ότι θα διαρκέσει επτά εβδομάδες και ο Χάρι πρόκειται να καταθέσει και ο ίδιος στις αρχές Ιουνίου – το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που θα καταθέσει σε δικαστήριο από τον 19ο αιώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM