Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι δε θα περπατήσουν δίπλα δίπλα στην κηδεία - Το σχεδιάγραμμα από το παλάτι

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι δε θα περπατήσουν δίπλα δίπλα στην κηδεία - Το σχεδιάγραμμα από το παλάτι Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα περπατήσουν τελικά δίπλα-δίπλα το Σάββατο πίσω από το φέρετρο του παππού τους πρίγκιπα Φιλίππου, μειώνοντας τις πιθανότητες για αμήχανες στιγμές μεταξύ τους.

Το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα, ένα γενικό σχεδιάγραμμα του προγράμματος για την κηδεία του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ', ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου στα 99 του χρόνια.

Το παλάτι αποκάλυψε ότι ο ξάδερφος του Γουίλιαμ και του Χάρι, ο Πίτερ Φίλιπς, θα περπατήσει ανάμεσα στους πρίγκιπες καθώς θα συνοδεύουν το φέρετρο στο παρεκκλήσι στο Κάστρο του Γουίνσδορ, δυτικά του Λονδίνου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο κληρονόμος του θρόνου και ο πατέρας των Γουίλιαμ και Χάρι, μαζί με την αδερφή του, την πριγκίπισσα Άννα, θα ηγηθεί της 15μελούς πομπής.

Οι αξιωματούχοι του παλατιού αρνήθηκαν να σχολιάσουν ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν αν οι θέσεις αυτές, του Γουίλιαμ και του Χάρι, είναι μια προσπάθεια να μειωθούν οι οικογενειακές εντάσεις, μετά την συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αυτές τις αντιλήψεις για (την ύπαρξη ενός) δράματος ή κάτι ανάλογο», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Είναι μια κηδεία και οι ρυθμίσεις έχουν συμφωνηθεί και αντιπροσωπεύουν τις επιθυμίες της Αυτού Μεγαλειότητας».

Σε μια ακόμη προσπάθεια διατήρησης της οικογενειακής ενότητας, το παλάτι είπε ότι οι ανώτεροι βασιλείς θα φορέσουν πολιτικά ρούχα στην κηδεία.

Η απόφαση, που υπογράφηκε από τη βασίλισσα, σημαίνει, ότι ο Χάρι δεν θα διακινδυνεύσει να είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας, που δεν θα είναι ένστολο κατά την κηδεία, μετά την αφαίρεση των τίτλων του.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά φορούν στολές σε δημόσιες εκδηλώσεις, λόγω των τιμητικών τους ρόλων με τον Βρετανικό Στρατό, το Βασιλικό Ναυτικό και τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, αλλά ο Χάρι έχασε τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους του, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί από τα βασικά καθήκοντα πέρυσι.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι δε θα περπατήσουν δίπλα δίπλα στην κηδεία - Το σχεδιάγραμμα από το παλάτι Facebook Twitter

Σε άλλες λεπτομέρειες, που κυκλοφόρησαν σχετικά με την κηδεία, θα ακουστεί ένα στρατιωτικό παράγγελμα, από το Βασιλικό Ναυτικό, ένας συναγερμός, που ειδοποιεί τους ναυτικούς να προετοιμαστούν για μάχη.

Ο Φίλιππος, επίσης γνωστός ως Δούκας του Εδιμβούργου, υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό για 12 χρόνια και διατηρούσε στενούς δεσμούς με τις ένοπλες δυνάμεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. 

Το φέρετρο του Φιλίππου θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου σε ένα ειδικά προσαρμοσμένο Land Rover, που σχεδίασε ο ίδιος.

Με πληροφορίες του Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ