Στον πρίγκιπα Κάρολο ο τίτλος του Φιλίππου: «Δούκας του Εδιμβούργου»

Ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει τον τίτλο του Φιλίππου, ως Δούκας του Εδιμβούργου Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, είναι έτοιμος να αναλάβει τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, που κατείχε μέχρι τον θάνατό του ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο Φίλιππος είχε λάβει τον τίτλο από τον Γεώργιο VI όταν παντρεύτηκε, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του τον τίτλο του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Οι ανώτεροι υπάλληλοι θα επιβεβαιώσουν την μετάβαση του τίτλου μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου στο Σίντσορ, το Σάββατο 17 Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι διάδοχος του θρόνου θα γίνει Δούκας της Κορνουάλης και του Εδιμβούργου, διατηρώντας παράλληλα τον κύριο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στο παλάτι «όλοι οι τίτλοι που κατέχει ο Δούκας του Εδιμβούργου θα επιστρέψουν στον Πρίγκιπα της Ουαλίας» γεγονός το οποίο γνωρίζει η Βασίλισσα και συμφωνεί.

Ως διάδοχος του θρόνου, ο Κάρολος θα διατηρήσει τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, τον οποίο του απέδωσε η βασίλισσα όταν ήταν παιδί, μαζί με τον τίτλο του Κόμη του Τσέστερ, που έλαβε με σχετικό διάταγμα το 1958. 

Ωστόσο, σημειώνουν τα βρετανικά Μέσα, πως μόλις ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, Δούκας του Εδιμβούργου κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ο πρίγκιπας Εδουάρδος, νυν Κόμης του Σάσεξ και νεότερος γιος του πρίγκιπα Φιλίππου, όπως εξάλλου επιθυμούσε και ο ίδιος.

Το διάταγμα που όριζε τον Κάρολο Κόμη του Τσέστερ, καθόρισε επίσης ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα αποκτήσει τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου μέσω της διαδοχής. Αλλά όταν ο Κάρολος ανέβει στο θρόνο, ο τίτλος θα «συγχωνευθεί με το στέμμα», που σημαίνει ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δοθεί στον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Παράλληλα, αν και η βασίλισσα εξακολουθεί να κατέχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, πολλές υποχρεώσεις έχουν αναληφθεί πλέον από τον Κάρολο, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Σε ό,τι αφορά στη διαδοχή, οι αναλυτές ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί η Ελισάβετ. Την ίδια ώρα, ωστόσο, φαίνεται πως έχει αποκλειστεί και η πιθανότητα ο Κάρολος να γίνει αντιβασιλέας.

Μια ανώτερη πηγή που συνεργάστηκε στενά με τη Βασίλισσα για πολλά χρόνια ανέφερε πως αυτό που πραγματικά έχει σημασία για τη βασίλισσα είναι η αίσθηση του καθήκοντός. «Θα ήθελε μόνο ό,τι είναι καλό για τη χώρα και τον θεσμό της οποίας είναι θεματοφύλακας».

Με πληροφορίες των Evening Standard/Metro

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM