Πρίγκιπας Φίλιππος: Χωρίς στολές η βασιλική οικογένεια στην κηδεία για να «γλιτώσει» ο Χάρι από την αμηχανία

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: «Χωρίς στολές» τα μέλη της βασιλικής οικογένειας- Λύση στο «πρόβλημα» με Χάρι και Άντριου Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ «γλίτωσε» τον πρίγκιπα Χάρι από την αμηχανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να μην φορεθούν στρατιωτικές στολές στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι θα ήταν το μοναδικό από τα βασικά μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα φορούσε στολή στο «τελευταίο αντίο» στον παππού του, καθώς μετά το διαζύγιο με το Μπάκιγχαμ έχασε τα στρατιωτικά αξιώματά του.

 

Δεν ήταν ο μοναδικός για τον οποίο υπήρχε σχετικό ζήτημα. Ο πρίγκιπας Άντριου αποτέλεσε επίσης το επίκεντρο συζήτησης για το αν θα έπρεπε να του επιτραπεί να φορέσει στολή ναυάρχου στην κηδεία του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι παρενέβη προκειμένου να φορέσουν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πολιτικά. «Είναι η πιο δραστική λύση στο πρόβλημα», δήλωσε στη Sun στρατιωτική πηγή, ενώ άλλη πηγή επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή η σκέψη είναι «όχι στολές».

 

«Πονοκέφαλος» με τον Άντριου

 

Ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να αποφάσισε, σύμφωνα με τους Times, να μην επιμείνει να του επιτρέψουν να φορέσει στολή ναυάρχου στην κηδεία, παρότι είχε ήδη ζητήσει από ράφτες να την ετοιμάσουν.

 

Ο 61χρονος, ο οποίος αποσύρθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του το 2019 μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξή του στο Newsnight για τον Τζέφρι Έπσταϊν, προκάλεσε διαμάχη στο Μπάκιγχαμ εγείροντας ερωτήματα για το τι στολή είχε δικαίωμα να φορέσει, σύμφωνα με την Daily Mail.

 

Το 2015 είχε γίνει αντιναύαρχος επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού, στα 55α γενέθλιά του. Επρόκειτο να προαχθεί σε ναύαρχο στα 60α γενέθλιά του, πέρυσι, αλλά προσφέρθηκε να αναβληθεί αυτό μέχρι να «καθαρίσει» το όνομά του και να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά του.

 

Ο πρίγκιπας Άντριου ήταν τόσο αποφασισμένος που ζήτησε από ράφτες να αρχίσουν να ετοιμάζουν μια νέα στολή, αναφέρουν οι Times. «Κανένας δεν πιστεύει ότι αυτό είναι το σωστό», σχολίασε πηγή της εφημερίδας.

 

«Ο δούκας του Γιορκ γνωρίζει ότι η κηδεία του Σαββάτου είναι μια στιγμή για τον δούκα του Εδιμβούργου, τη βασίλισσα και το έθνος. Δεν έχει πρόθεση, ούτε επιθυμία να αποσπάσει την προσοχή από αυτό», δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του πρίγκιπα Άντριου.

 

«Οι εικασίες για το τι θα φορέσει είναι μόνο αυτό, εικασίες και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για ζητήματα αυτής της φύσης. Ο δούκας του Γιορκ θα πράξει ότι είναι πρέπον για τις περιστάσεις. Παραμένει αποσυρμένος από τα βασιλικά καθήκοντα», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

 


Σε αντίθεση με τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έπρεπε να παραιτηθεί των στρατιωτικών αξιωμάτων του όταν αποσύρθηκε από τα βασιλικά καθήκοντά του, ο θείος του δεν υποχρεώθηκε να πράξει κάτι τέτοιο, παρότι αυτός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα.

 

Κάποιοι επικριτές του πρίγκιπα Άντριου πιστεύουν ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει συμπάθεια των Βρετανών προς το πρόσωπό του έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του. Όμως, πηγή από το περιβάλλον του δούκα του Γιορκ δήλωσε ότι ο 61χρονος δεν θα θεωρούσε ένδειξη σεβασμού το να χρησιμοποιήσει τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του.

 

Πέρα από το ζήτημα των στολών, ένα άλλο οικογενειακό «δράμα» που απειλεί να επισκιάσει τις προετοιμασίες για την κηδεία είναι η κόντρα ανάμεσα στους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ.

 

Η δύσκολη σχέση των δύο αδελφών επιδεινώθηκε μετά τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία μεταξύ άλλων ο Χάρι δήλωσε πως ο πατέρας και ο αδελφός του είναι «παγιδευμένοι» στους ρόλους τους.

 

Βασιλική πηγή δήλωσε ότι η οικογένεια ελπίζει πως η κηδεία θα τελεστεί με «αξιοπρέπεια» και ότι «δεν θα επισκιαστεί από όποια δευτερεύοντα θέματα». Αν και αυτή η περίσταση δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα της βασιλικής οικογένειας, υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να φέρει πιο κοντά τα μέλη της. «Όλοι το βλέπουν ως μία ευκαιρία επανασύνδεσης. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θετικό πρώτο βήμα», δήλωσε η ίδια πηγή.

 

Με πληροφορίες από Times

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Διεθνή / Η άνοδος του Μάρκο Ρούμπιο: Απολύσεις-σοκ, κλείσιμο USAID και το τέλος της παραδοσιακής διπλωματίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, απολύει εκατοντάδες διπλωμάτες, διαλύει την USAID και επαναπροσδιορίζει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο. Η εξωτερική πολιτική περνά σε νέα φάση.
LIFO NEWSROOM
Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Διεθνή / Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς»
LIFO NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Διεθνή / Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Bryan Kohberger για τις δολοφονίες τεσσάρων φοιτητών στο Αϊντάχο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι οικογένειες των θυμάτων μίλησαν δημόσια για πρώτη φορά, περιγράφοντας την οδύνη και τις επιπτώσεις της επίθεσης - Ήταν η πρώτη φορά που είχαν τη δυνατότητα να απευθυνθούν απευθείας στον δράστη
LIFO NEWSROOM
Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Διεθνή / Ιός του Δυτικού Νείλου: Κρούσμα στην Ηλεία - Σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή
LIFO NEWSROOM
Μεγάλο νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

Διεθνή / Νοσοκομείο αναβάλλει χειρουργεία λόγω χαμηλών αποθεμάτων αίματος - «Η κατάσταση χειροτερεύει κάθε χρόνο»

«Δυστυχώς, οι άνθρωποι δίνουν αίμα όλο και λιγότερο... και οι τακτικοί αιμοδότες, οι σύλλογοι αιμοδοτών, είναι μια γενιά που γερνά και δεν μπορεί πλέον να δώσει αίμα μετά την ηλικία των 65»
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 15χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Διεθνή / Ξεκίνησε η δίκη που συγκλονίζει την Τουρκία: Η σκληρή δολοφονία 14χρονου, οι απειλές των ανήλικων δραστών και ο διαλυμένος τάφος

Νεκρός 14χρονος από πισώπλατες μαχαιριές ανηλίκων στη Χαλκηδόνα - Η συζήτηση περί ανηλίκων δραστών - Τι προβλέπει ο Τουρκικός Ποινικός Κώδικας - Απειλούν την οικογένεια του θύματος με θάνατο ενώ διέλυσαν τον τάφο του παιδιού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Από τον Καναδά μέχρι τη Φινλανδία: Nεοναζιστικές ομάδες από τις ΗΠΑ εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Από τον Καναδά μέχρι τη Φινλανδία: Nεοναζιστικές ομάδες από τις ΗΠΑ εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο

Ομάδες νεοναζί από μαχητικά αθλήματα, γνωστές ως «active club», εξαπλώνονται διεθνώς σε Καναδά, Ευρώπη, Λατινική Αμερική - Χρησιμοποιούν γυμναστήρια και πάρκα για στρατολόγηση σε φασιστικές ιδέες
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι πιέσεις στον Κιρ Στάρμερ για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Αυξάνονται οι πιέσεις στον Κιρ Στάρμερ για άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης από το Ηνωμένο Βασίλειο

Υπουργοί της κυβέρνησης του Κιρ Στάρμερ ζητούν άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Αναταραχή στη Βρετανία: Οικογένειες παρέλαβαν λανθασμένα λείψανα μετά τη συντριβή της Air India

Διεθνή / Αναταραχή στη Βρετανία: Οικογένειες παρέλαβαν λανθασμένα λείψανα μετά τη συντριβή της Air India

Δικηγόρος αποκαλύπτει ότι ταυτοποιήσεις ήταν εσφαλμένες και λείψανα θυμάτων είχαν «συνενωθεί» σε κοινά φέρετρα – Ζητείται παρέμβαση Στάρμερ ενόψει της συνάντησής του με τον Ναρέντρα Μόντι
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν και Αλ Σαράα ετοιμάζουν συμφωνία θαλασσίων συνόρων - Η Συρία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από Τουρκία

Διεθνή / Ερντογάν και Αλ Σαράα ετοιμάζουν συμφωνία θαλασσίων συνόρων - Η Συρία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από Τουρκία

Τα τουρκικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως υπάρχουν συζητήσεις με τον πρώην τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα για παρόμοια συμφωνία Τουρκία και Συρίας για θαλάσσια σύνορα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ