Πρίγκιπας Φίλιππος: Η αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του - Ποιος θα την κληρονομήσει

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η αμύθητη περιουσία που άφησε του - Ποιος θα την κληρονομήσει Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, που αποτέλεσε ηγετική προσωπικότητα στη βρετανική βασιλική οικογένεια για σχεδόν επτά δεκαετίες, απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021, βυθίζοντας στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο.

O δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη σε ηλικία 99 ετών αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη οικογένεια με τέσσερα παιδιά οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα αλλά και με μια τεράστια περιουσία.

Ποιος ήταν ο μισθός του

Ο σύζυγος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ετήσιο μισθό 500.000 χιλιάδων δολαρίων (400.000 λίρες) που πληρωνόταν από την τσέπη των φορολογουμένων μέσω του λογαριασμού στο Sovereign Grant που διαχειρίζεται τους μισθούς όλης της βασιλικής οικογένειας.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν συνέχισε να εισπράττει αυτό τον μισθό μετά το 2017 που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα αλλά συνέχισε να έχει πρόσβαση σε εισοδήματα που προσωπική περιουσία, γη και ακίνητα. Μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ μοιράζονταν μετοχές και γη που απέκτησε εκείνη από τη δική της οικογένεια, όπως είναι το κάστρο Balmoral και η κατοικία του Sandringham.

Ποια είναι η περιουσία του πρίγκιπα Φίλιππου

Μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή, το ποσό του συνόλου της περιουσίας του πρίγκιπα Φίλιππου άγγιζε τα 30 εκατομμύρια δολάρια ή 24 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το Celebrity Net Worth.

Ποιος θα τον κληρονομήσει

Καθώς τα περισσότερα ακίνητα του πρίγκιπα Φιλίππου είναι κοινής ιδιοκτησίας με την βασίλισσα Ελισάβετ, πιστεύεται ότι θα συνεχίσει να τα διατηρεί εκείνη. Επίσης, θα μπορούσαν να μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM