Πρίγκιπας Άντριου: «Διέκοψα κάθε επαφή» με τον επιχειρηματία που κατηγορείται ότι είναι Κινέζος κατάσκοπος

Πρίγκιπας Άντριου: «Διέκοψα κάθε επαφή» με τον επιχειρηματία που κατηγορείται ότι είναι Κινέζος κατάσκοπος Facebook Twitter
Πρίγκιπας Άντριου/ EPA
0

Το γραφείο του Δούκα της Υόρκης, πρίγκιπα Άντριου, δήλωσε ότι «διέκοψε κάθε επαφή» με τον επιχειρηματία που κατηγορείται ότι είναι Κινέζος κατάσκοπος.

Σε μια δήλωση στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA Media, το γραφείο του ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε γνωρίσει τον άνδρα «με επίσημο τρόπο» και ότι «δεν συζητήθηκε ποτέ κάποια πληροφορία ή ζήτημα ευαίσθητου χαρακτήρα». 

Το γραφείο του δούκα είπε ωστόσο, ότι «δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει περαιτέρω θέματα σχετικά με την εθνική ασφάλεια» ενώ από την πλευρά τους, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα παραπάνω, λέγοντας ότι δεν ενεργούν για λογαριασμό του πρίγκιπα.

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα στον Κινέζο επιχειρηματία λόγω της στενής του σχέσης με τον πρίγκιπα Άντριου, καθώς ο δούκας της Υόρκης του έδειξε «ασυνήθιστο βαθμό εμπιστοσύνης», όπως αναφέρει απόφαση δικαστηρίου εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Ο άνδρας, γνωστός μόνο ως H6 που περιγράφεται ως «στενός έμπιστος» του πρίγκιπα Άντριου, άσκησε έφεση κατά της απαγόρευσης, αλλά η απόφαση επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Οι δικαστές ενημερώθηκαν ότι ο επιχειρηματίας προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την επιρροή του πρίγκιπα Άντριου. 

Τον Μάρτιο του 2023, ο H6 έφερε την υπόθεσή του στην Ειδική Επιτροπή Προσφυγών Μετανάστευσης, ένα δικαστήριο που έχει συσταθεί για να εξετάζει προσφυγές κατά αποφάσεων απαγόρευσης ή απομάκρυνσης κάποιου από τη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας ή συναφείς λόγους.

Στη δημοσιευμένη απόφαση, ο δικαστής δήλωσε ότι η τότε υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, είχε δικαίωμα να συμπεράνει ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας «αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου» και ότι είχε δικαίωμα να συμπεράνει ότι «ο αποκλεισμός του ήταν δικαιολογημένος και αναλογικός». 

Η απόφαση καθιστά σαφές ότι ο άνδρας είχε υποβληθεί στα υψηλότερα επίπεδα έρευνας για την εθνική ασφάλεια ως κάποιος που οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου φοβούνταν ότι επεδίωκε επιρροή σε μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

Με πληροφορίες από BBC

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM
Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Διεθνή / Νικολάς Μαδούρο: Πώς θα μπορούσαν οι δικηγόροι του να ανατρέψουν την υπόθεση εναντίον του;

Η ποινική υπόθεση κατά του Μαδούρο είναι εξαιρετικά περίπλοκη από νομικής άποψης - Ως εκ τούτου, η υπεράσπισή του ενδέχεται να επιχειρήσει διάφορους τρόπους να ανατρέψει την υπόθεση πριν φτάσει σε δίκη
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM