Το Pride της Νέας Υόρκης απαγόρευσε την παρουσία αστυνομίας από πορείες μέχρι το 2025

Το Pride της Νέας Υόρκης απαγόρευσε την παρουσία αστυνομία από πορείες μέχρι το 2025 Facebook Twitter
0

Οι διοργανωτές του Pride στη Νέα Υόρκη είπαν ότι θα απαγορεύσουν την αστυνομία από την ετήσια παρέλαση τουλάχιστον μέχρι το 2025, ενώ θα κρατούν επίσης ένα τετράγωνο μακριά τους εν ενεργεία αστυνομικούς από τους εορτασμούς της κοινότητας LGBTQ+ και της ιστορίας της. 

«Το αίσθημα ασφάλεια που προορίζονται να παρέχουν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου μπορεί να γίνει απειλητικό, και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο, απέναντι σε μέλη της κοινότητα που στοχοποιούνται συχνότερα χωρίς λόγο», σημείωσε μεταξύ άλλων το NYC Pride, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή. 

Αντ' αυτού, θα «επιστρατευτεί» ιδιωτική ασφάλεια για την διαχείριση προβλημάτων του πλήθους και η αστυνομία καλείται να παρεμβαίνει «μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο». 

Οι διοργανωτές κάλεσαν επίσης την αστυνομία να «αναγνωρίσει την ζημιά και να διορθώσει την στάση της από εδώ και έπειτα»- μια αναφορά στην αστυνομική βία που ήρθε στο φως μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, τον Μάιο του 2020. 

Ο Αντρέ Τόμας, συνεπικεφαλής του Heritage of Pride, που διοργανώνει το NYC Pride, σημείωσε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση που «θα δυσαρεστήσει πολλούς». 

Η ντετέκτιβ Σοφία Μέισον, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σχολίασε το Σάββατο πως «η ετήσια δουλειά του τμήματος να παρέχει μια ασφαλή, διασκεδαστική περίοδο Pride, έχει τύχει θερμής υποδοχής από τους συμμετέχοντες».

«Η ιδέα της εξαίρεσης αστυνομικών είναι απογοητευτική και έρχεται σε αντίθεση με τις κοινές αξίες μας περί inclusion και ανοχής», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Guardian, ABC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ