Prada, Zara και Puma αναστέλλουν τη δραστηριότητα στη Ρωσία

Prada, Zara και Puma αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι εταιρεία Prada, Zara και Puma ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στην Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η γερμανική μάρκα αθλητικών ειδών, η οποία διαθέτει 100 καταστήματα στη Ρωσία, έχει ήδη σταματήσει τις παραδόσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Reuters.

Αντίστοιχα, και η εταιρεία πολυτελών ρούχων Prada ανέστειλε επίσης τις λιανικές της δραστηριότητες στη Ρωσία.

«Το κύριο μέλημά μας αφορά σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από την τραγωδία στην Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Prada.

Νωρίτερα σήμερα, η ισπανική εταιρεία λιανικής μόδας Inditex, ιδιοκτήτρια της Zara, διέκοψε τις συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Η εταιρεία ακολουθεί μερικές από τις μεγαλύτερες δυτικές μάρκες που έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του κύριου ανταγωνιστή της H&M, μετά την εισβολή στην Ουκρανία και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων. 

«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», δήλωσε η μεγαλύτερη εταιρεία μόδας στον κόσμο.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του παγκόσμιου EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) του ομίλου και όλα τα καταστήματα Inditex λειτουργούν σε βάση ενοικίασης, ανέφερε η εταιρεία.

Η Inditex είπε ότι θα δώσει στο εργατικό δυναμικό της που αποτελείται από περισσότερα από 9.000 άτομα ένα ειδικό πακέτο στήριξης, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο όμιλος είχε πει ότι τα 79 καταστήματά του στην Ουκρανία έχουν ήδη κλείσει προσωρινά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μόδας λιανικών πωλήσεων της Ισπανίας, η Mango δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι κλείνει προσωρινά τα 120 καταστήματά της στη Ρωσία ενώ και η Tendam, ο τρίτος μεγαλύτερος όμιλος ένδυσης, δήλωσε ότι επίσης έλαβε παρόμοια απόφαση.

«Ο συνδυασμός της αδυναμίας που έχει το ρούβλι, με αποτέλεσμα μεγάλες αυξήσεις τιμών για τον Ρώσο καταναλωτή και των αυξημένων υλικοτεχνικών δυσκολιών θα δυσκολέψει τη λειτουργία όλων των λιανοπωλητών που εισάγουν στη Ρωσία, ακόμη και αν δεν υπάρχουν άμεσες κυρώσεις στις κατηγορίες προϊόντων τους», δήλωσε ο αναλυτής Adam Cochrane στην Deutsche Bank Research.

«Η Ρωσία ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της αύξησης των πωλήσεων το 2021 για την Inditex», πρόσθεσε ο Cochrane.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών μετά τις σφοδρές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Διεθνή / Ιράν: Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών μετά τις σφοδρές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος προειδοποιεί για τοξικούς ρύπους και όξινη βροχή, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία
THE LIFO TEAM
«Τέλος μιας εποχής»: Ο θάνατος Χαμενεΐ θεωρείται για το Ιράν μια στιγμή αντίστοιχη με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Διεθνή / «Τέλος μιας εποχής»: Ο θάνατος Χαμενεΐ θεωρείται για το Ιράν μια στιγμή αντίστοιχη με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Την ώρα που η Συνέλευση των Ειδικών φέρεται να έχει ήδη ορίσει το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Χαμενεΐ, αναλυτές εκτιμούν ότι η απώλεια της πιο ισχυρής προσωπικότητας του ιρανικού καθεστώτος, ενδέχεται να σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την Ισλαμική Δημοκρατία
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 400 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 400 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο

Μάρτυρες περιγράφουν εικόνες βιβλικής καταστροφής - Σπίτια γκρεμισμένα, τεράστιες τρύπες στο έδαφος, προσωπικά αντικείμενα των πολιτών διάσπαρτα στα συντρίμμια
THE LIFO TEAM
Τελ Αβίβ: Πύραυλος χτυπά την πόλη εν μέσω ζωντανής μετάδοσης – Σχεδόν 2.000 τραυματίες σε νοσοκομεία

Διεθνή / Τελ Αβίβ: Πύραυλος χτυπά την πόλη εν μέσω ζωντανής μετάδοσης – Σχεδόν 2.000 τραυματίες σε νοσοκομεία

Το σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε πριν προλάβει να διακοπεί η σύνδεση - Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς η σύγκρουση δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
Guardian: «Ένα πολύ επικίνδυνο άτομο» - Ο Πιτ Χέγκσεθ φαίνεται να πανηγυρίζει τη σφαγή στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Guardian: «Ένα πολύ επικίνδυνο άτομο» - Ο Πιτ Χέγκσεθ φαίνεται να πανηγυρίζει τη σφαγή στον πόλεμο με το Ιράν

Αναλυτές εξηγούν μεταξύ άλλων ότι η ρητορική και η ιδεολογία του, μετατρέπουν έναν πολιτικό πόλεμο σε σχεδόν «ιερό πόλεμο» χριστιανικής προπαγάνδας ενάντια στο Ιράν
THE LIFO TEAM