Πούτιν: Οι τιμές τροφίμων θα αυξηθούν παγκοσμίως αν ενταθούν οι πιέσεις στη Ρωσία

Πούτιν: Οι τιμές τροφίμων θα αυξηθούν παγκοσμίως αν ενταθούν οι πιέσεις στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ: EPA/SERGEI GUNEYEV
0

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους, προσθέτοντας πως «η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της».

Επιπλέον τόνισε πως η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες, αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την έναρξη, της αποκαλούμενης από τη Ρωσία ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έγιναν αισθητές.

«Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», δήλωσε ο Πούτιν.

«Σταδιακά, ο κόσμος θα προσανατολισθεί και θα καταλάβει ότι απλώς δεν υπάρχουν κάποια γεγονότα τα οποία δεν θα μπορούσαμε να τα κλείσουμε και να τα λύσουμε», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ντμίτρι Πατρούσεφ σημείωσε ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.

Ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ είπε με την σειρά του, ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ