Πούτιν: Αμερικανοί χάκερ μπορεί να ενοχοποίησαν τη Μόσχα για ανάμειξη στις εκλογές

Πούτιν: Αμερικανοί χάκερ μπορεί να ενοχοποίησαν τη Μόσχα για ανάμειξη στις εκλογές Facebook Twitter
EPA/SERGEI SAVOSTYANOV/TASS Host Photo Agency
2

Αμερικανοί χάκερ θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει ψευδή στοιχεία ότι η Ρωσία επενέβη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκτίμησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια συνέντευξής του στο NBC News.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη σήμερα το βράδυ -αποσπάσματά της έχουν ήδη δοθεί στον Τύπο- ο Πούτιν αναφέρει ότι για πολιτικούς λόγους χάκερ από τις ΗΠΑ ίσως να τοποθέτησαν στοιχεία, ώστε να φανεί ότι η Μόσχα ευθύνεται για τις κυβερνονεπιθέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.


«Οι χάκερ μπορεί να είναι παντού. Μορεί να είναι στη Ρωσία, την Ασία (...) ακόμη και στην Αμερική, τη Λατινική Αμερική», είπε ο ρώσος πρόεδρος. «Παρεμπιπτόντως μπορεί να υπάρχουν χάκερ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πολύ έντεχνα και επαγγελματικά έριξαν το φταίξιμο, όπως λέμε, στη Ρωσία», πρόσθεσε.


«Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εν μέσω μιας πολιτικής μάχης. Με βάσει κάποιους υπολογισμούς ήταν βολικό για εκείνους να διαρρεύσουν τις πληροφορίες αυτές, οπότε τις διέρρευσαν, κατηγορώντας τη Ρωσία. Θα μπορούσατε να φανταστείτε κάτι τέτοιο; Εγώ μπορώ», τόνισε ο Πούτιν.


Σε χθεσινή του ομιλία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Πούτιν κατήγγειλε ότι οι κατηγορίες περί κυβερνοεπιθέσεων από τη Μόσχα είναι «επιζήμια κουτσομπολιά».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια