ΠΟΥ- Κορωνοϊός: Η πανδημία μπορεί να γίνεται ολοένα και χειρότερη- Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα

ΠΟΥ- Κορωνοϊός: Η πανδημία μπορεί να γίνεται ολοένα και χειρότερη- Αργεί η επιστροφή στην κανονικότητα Facebook Twitter
ΕPA
0

Αν δεν εφαρμόζονται τα βασικά, μόνο με έναν τρόπο θα εξελιχθεί η πανδημία του κορωνοϊού: η κρίση θα γίνεται ολοένα και χειρότερη. Αυτή την προειδοποίηση εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αν και παραμένει σχετικά σταθερός ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, υπάρχουν πολλά για να ανησυχούμε, τόνισε ο Τέντρος Άντανομ Γκεμπρεγεσούς. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ υπενθύμισε ότι την Κυριακή αναφέρθηκαν στον Οργανισμό 230.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, το 80% καταγράφηκε σε 10 χώρες και τα μισά μόλις σε δύο χώρες.

«Υπερβολικά πολλές χώρες κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση», προειδοποίησε ο Γκεμπρεγεσούς. Ο κορωνοϊός παραμένει ο Νο1 εχθρός, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις ενέργειες πολλών κυβερνήσεων και πολιτών, συμπλήρωσε.

«Εάν δεν τηρούνται τα βασικά, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθεί η πανδημία είναι να χειροτερέψει και να χειροτερέψει και να χειροτερέψει», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ. «Δεν χρειάζεται να γίνει έτσι. Κάθε ηγέτης, κάθε κυβέρνηση, κάθε πολίτης μπορεί να κάνει αυτό που του αναλογεί για να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης«, τόνισε.

Ο Γκεμπρεγεσούς αναγνώρισε πως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για την έξοδο από την πανδημία. Όλοι ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στα εργαλεία που έχουμε τώρα για να καταστείλουμε τη μετάδοση και να σώσουμε ζωές».

Το ζητούμενο είναι να φτάσει ο κόσμος σε μια βιώσιμη κατάσταση, που θα είναι υπό έλεγχο ο ιός ενώ θα συνεχίζουμε τις ζωές μας, υπογράμμισε. Αλλά προειδοποίησε «Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα στο άμεσο μέλλον».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι πολλές χώρες πασχίζουν να αντιμετωπίσουν νέες εξάρσεις, καθώς χαλάρωσαν τους περιορισμούς. «Σε πολλές χώρες βλέπουμε επικίνδυνες αυξήσεις κρουσμάτων και να γεμίζουν ξανά τα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά τόνισε ότι ποτέ δεν είναι αργά να τεθεί υπό έλεγχος ο ιός, με εφαρμογή των βασικών μέτρων, ακόμη και σε περιπτώσεις «εκρηκτικής μετάδοσης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί εν μέσω μαζικών επιθέσεων της Ρωσίας

Η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξαπέλυε «συστηματικά πλήγματα», ως απάντηση σε επίθεση με ουκρανικά drones σε κοιτώνα στη ρωσοκρατούμενη περιοχή του Λουχάνσκ, όπου σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι
THE LIFO TEAM