Πόσοι Ισραηλινοί όμηροι και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής

Πόσοι Ισραηλινοί όμηροι και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Η υπηρεσία φυλακών του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι μετά την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων σήμερα από την Χαμάς αποφυλάκισε 39 ακόμα Παλαιστινίους κρατούμενους. 

Η αποφυλάκισή τους ήταν μέρος της συμφωνίας Χαμάς- Ισραήλ, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της τετραήμερης εκεχειρίας. Η Χαμάς εκτός από τους Ισραηλινούς ομήρους απελευθέρωσε σήμερα και τρεις ακόμα ξένους υπηκόους.

Πόσοι όμηροι και κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής

Σήμερα είναι η τρίτη φάση μιας τετραήμερης εκεχειρίας στη Γάζα κατά την οποία ορισμένοι από αυτούς που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς απελευθερώνονται με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων.

Η Χαμάς απελευθέρωσε συνολικά 14 Ισραηλινούς και τρεις ξένους υπηκόους νωρίτερα σήμερα και το Ισραήλ επιβεβαίωσε στη συνέχεια την απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Χθες είχε προηγηθεί η απελευθέρωση 13 Ισραηλινών ομήρων σε αντάλλαγμα για άλλους 39 κρατούμενους. Την Παρασκευή, 24 όμηροι -13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος- επέστρεψαν στο Ισραήλ, με αντάλλαγμα 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Συνολικά τις τρεις ημέρες της εκεχειρίας η Χαμάς έχει απελευθερώσει 54 ομήρους, εκ των οποίων ο 40 Ισραηλινοί, και από την πλευρά του το Ισραήλ έχει αποφυλακίσει 117 Παλαιστινίου κρατούμενους.

Τον Οκτώβριο, δύο Αμερικανοί και δύο Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν επίσης, ενώ και απελευθερώθηκε και μία Ισραηλινή στρατιώτης κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.

Η λίστα με τους Ισραηλινούς ομήρους που απελευθερώθηκαν σήμερα

Νωρίτερα σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα τα  Οι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς βρίσκονται στο Ισραήλ ήδη και μεταξύ αυτών είναι και δύο τετράχρονα παιδιά.

Η πλήρης λίστα με τα ονόματα των ομήρων είναι η εξής:

Avigail Idan, (4 ετών)
Elma Avraham (84 ετών)
Adrienne Aviva Seigel (62 ετών)
Roni Krivoi (25 ετών).

Οι υπόλοιποι όμηροι είναι μέλη οικογενειών. Από την οικογένεια Brodutch:

Hagar Brodutch (40 ετών)
Ofri Brodutch (10 ετών)
Yuval Brodutch (8 ετών)
Oria Brodutch (4 ετών)

Από την οικογένεια Almog-Goldstein:

Chen Almog-Goldstein (48 ετών)
Agam Almog-Goldstein (17 ετών)
Gal Almog-Goldstein (ηλικία 11)
Tal Almog-Goldstein (8 ετών)

Από την οικογένεια Elyakim:

Daphna Elyakim (15 ετών)
Ella Elyakim (8 ετών).

«Η εκεχειρία προχωρά χωρίς εμπόδια», αναφέρει η ανακοίνωση του Reuters, προσθέτοντας ότι 120 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν από την Αίγυπτο στη Γάζα την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων δύο φορτηγών με καύσιμα και δύο με αέριο για μαγείρεμα.

Με πληροφορείς της BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM