Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς

Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς.

Τα ονόματα κοινοποίησε το γραφείο του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς βρίσκονται στο Ισραήλ ήδη και μεταξύ αυτών είναι και δύο τετράχρονα παιδιά.

Η πλήρης λίστα με τα ονόματα των ομήρων είναι η εξής:

Avigail Idan, (4 ετών)
Elma Avraham (84 ετών)
Adrienne Aviva Seigel (62 ετών)
Roni Krivoi (25 ετών).

Οι υπόλοιποι όμηροι είναι μέλη οικογενειών. Από την οικογένεια Brodutch:

Hagar Brodutch (40 ετών)
Ofri Brodutch (10 ετών)
Yuval Brodutch (8 ετών)
Oria Brodutch (4 ετών)

Από την οικογένεια Almog-Goldstein:

Chen Almog-Goldstein (48 ετών)
Agam Almog-Goldstein (17 ετών)
Gal Almog-Goldstein (ηλικία 11)
Tal Almog-Goldstein (8 ετών)

Από την οικογένεια Elyakim:

Daphna Elyakim (15 ετών)
Ella Elyakim (8 ετών).

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Χαμάς παρέδωσε 14 Ισραηλινούς ομήρους αλλά και τρεις υπηκόους Ταϊλάνδης και έναν Ρώσο στον Ερυθρό Σταυρό.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες η Χαμάς απελευθέρωσε 26 συνολικά Ισραηλινούς ομήρους. Άφησε δε, ελεύθερους και ξένους υπηκόους κυρίως από την Ταϊλάνδη, σε ανεξάρτητες διαπραγματεύσεις που έγιναν πέραν την τετραήμερης εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι έχει λάβει λίστες με 13 Ισραηλινούς ομήρους (και όχι 14) και 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους που έχουν προγραμματιστεί να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, δήλωσε η Ντίαα Ρασουάν, η επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου (SIS).

«Η εκεχειρία προχωρά χωρίς εμπόδια», αναφέρει η ανακοίνωση του Reuters, προσθέτοντας ότι 120 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν από την Αίγυπτο στη Γάζα την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων δύο φορτηγών με καύσιμα και δύο με αέριο για μαγείρεμα.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM