«Πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον ο Μπιλ Γκέιτς: «Θα είναι πολύ καλύτερα για όσους γεννηθούν σε 20 χρόνια»

«Πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον ο Μπιλ Γκέιτς: «Θα είναι πολύ καλύτερα για όσους γεννηθούν σε 20 χρόνια» Facebook Twitter
0

«Πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς

Παρά τις προκλήσεις των καιρών μας, ο μεγιστάνας είπε πως όσοι γεννηθούν τις επόμενες δεκαετίες θα περάσουν καλύτερα απ΄όσους γεννήθηκαν σε άλλες περιόδους της Ιστορίας.

«Είμαι, ακόμη, πολύ αισιόδοξος πως θα είναι πολύ καλύτερα σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια, 60 χρόνια απ΄ότι οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν» ανέφερε στο think tank Lowy Institute.

Ο κόσμος είναι γεμάτος από αποκαρδιωτικές τάσεις, σημείωσε ο Γκέιτς - όπως η ανεπαρκής παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία της Covid-19, η αποτυχία κυβερνήσεων στην επίτευξη στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αυξημένη πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαισιόδοξοι χάνουν την πλήρη εικόνα. «Είναι εύκολο να έχουμε μια πιο αρνητική άποψη για ορισμένες από αυτές τις τάσεις από ό,τι είναι πραγματικά δίκαιο, κατά την άποψή μου» είπε και αναφέρθηκε στις προόδους στη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

«Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα» είπε σε άλλο σημείο, ενώ εξήρε τις δυνατότητες για φθηνή και αποτελεσματική τεχνολογία πράσινης ενέργειας αλλά και στις εξελίξεις που καθιστούν ευκολότερη την εκπαίδευση, παγκοσμίως.

Κοιτάζοντας πίσω στην Ιστορία, είναι σαφές ότι τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται, πρόσθεσε.

«Κάντε ζουμ και πείτε "Εντάξει, πού ήμασταν πριν από 300 χρόνια;"» ρώτησε ο Γκέιτς, σημειώνοντας ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις αιώνες. Το 1700, ο μέσος άνθρωπος πέθαινε πριν φτάσει την ηλικία των 40 ετών. Σήμερα το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ είναι 76,1 χρόνια.

«Δεν είχε σημασία αν ήσουν βασιλιάς ή φτωχός, η παιδική θνησιμότητα ήταν τεράστια και τα επίπεδα αλφαβητισμού εξαιρετικά χαμηλά» δήλωσε.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM
«Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Διεθνή / «Εμπόλεμη ζώνη» το Πόρτλαντ λόγω ICE: Κάτοικοι κοιμούνται με αντιασφυξιογόνες μάσκες

Στο Πόρτλαντ, κάτοικοι του Gray’s Landing βιώνουν καθημερινά συγκρούσεις με ομοσπονδιακούς πράκτορες και διαδηλωτές - Δακρυγόνα, Εθνοφρουρά και μέτρα προστασίας έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας
LIFO NEWSROOM
Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Διεθνή / Ο Μαχμούντ Αμπάς χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα και καλεί σε μόνιμη πολιτική λύση

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τους μεσολαβητές – Ζήτησε τερματισμό της κατοχής και δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM