«Πολίτες του Ράιχ»: Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια 22 υπόπτων

«Πολίτες του Ράιχ»: Νέα αστυνομική επιδρομή σε σπίτια υπόπτων – Τραυματίστηκε αστυνομικός Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στη Γερμανία. Φωτ.: Getty
0

Νέα έρευνα σε 22 σπίτια υπόπτων – μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» σε ολόκληρη τη Γερμανία πραγματοποίησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η εντολή για τη δεύτερη έρευνα σε σπίτια υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση έδωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία. Από την αστυνομική επιχείρηση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα υπόπτου στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, ο ένοικος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και τον τραυμάτισε.

Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ ο δράστης συνελήφθη άμεσα.

Στο πλαίσιο της σημερινής ομοσπονδιακής έρευνας έχουν συλληφθεί ήδη πέντε άτομα.

«Πολίτες του Ράιχ»: Έρευνες και στην Ελβετία

Έρευνες για την οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» και γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ου του Ρόις, ο οπoίος σχεδίαζε ένοπλη εισβολή στην Bundestag και τελικά ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, πραγματοποιούνται και στην Ελβετία.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ερευνά εδώ και μήνες την υπόθεση, με την «υποψία του σχηματισμού τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ εκτιμά ότι ο στόχος που είχαν θέσει οι ίδιοι οι «Πολίτες του Ράιχ» ήταν «να υπερβούν την ισχύουσα κρατική τάξη στη Γερμανία», ακόμη και με τη χρήση «στρατιωτικών μέσων και βίας εναντίον εκπροσώπων του κράτους».

Σύμφωνα με την BILD, μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία αστυνομικοί και στρατιωτικοί.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επιδρομής τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στον χώρο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, συνελήφθησαν 25 άνδρες και γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ο θεωρούμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης, Ερρίκος 13ος του Ρόις.

Η οργάνωση χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως «ιδιαίτερα επικίνδυνη τρομοκρατική», με την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ να κάνει λόγο για «άβυσσο τρομοκρατικής απειλής».

Ιδιαίτερο ρόλο στη ριζοσπαστικοποίηση των «Πολιτών του Ράιχ» εκτιμάται ότι έχει διαδραματίσει η οργάνωση συνωμοσιολογίας QAnon, η οποία τον Ιανουάριο του 2021 παρακίνησε τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο, στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM