Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στο εγγύτατο μέλλον» ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στο πολύ εγγύς μέλλον» ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία αναμένεται στο «εγγύτατο μέλλον», δήλωσε ένας Ρώσος διαπραγματευτής, που επικαλείται το Reuters.

Μετά από ατελέσφορες συνομιλίες στη Λευκορωσία σήμερα, ο Ρώσος διαπραγματευτής Λεονίντ Σλούτσκι είπε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη γύρος συνομιλιών χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία.

«Ο επόμενος, τέταρτος, γύρος θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία στο εγγύτατο μέλλον», ανέφερε ο Σλούτσκι στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την κατάπαυση του πυρός χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος.

Οι συνομιλίες φέρεται να ολοκληρώθηκαν με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες.

Οι συνομιλίες «δεν είναι εύκολες. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι θετικό», δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι μετά τις συνομιλίες. «Ελπίζουμε την επόμενη φορά να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα μπροστά».

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ