Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στο εγγύτατο μέλλον» ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Στο πολύ εγγύς μέλλον» ο 4ος γύρος διαπραγματεύσεων Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένας τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία αναμένεται στο «εγγύτατο μέλλον», δήλωσε ένας Ρώσος διαπραγματευτής, που επικαλείται το Reuters.

Μετά από ατελέσφορες συνομιλίες στη Λευκορωσία σήμερα, ο Ρώσος διαπραγματευτής Λεονίντ Σλούτσκι είπε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμη γύρος συνομιλιών χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία.

«Ο επόμενος, τέταρτος, γύρος θα πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία στο εγγύτατο μέλλον», ανέφερε ο Σλούτσκι στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την κατάπαυση του πυρός χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος.

Οι συνομιλίες φέρεται να ολοκληρώθηκαν με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις εμπόλεμες ζώνες.

Οι συνομιλίες «δεν είναι εύκολες. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι θετικό», δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι μετά τις συνομιλίες. «Ελπίζουμε την επόμενη φορά να κάνουμε ένα μεγαλύτερο βήμα μπροστά».

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM