Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι γαλλικοί οίκοι πολυτελών ειδών αναστέλλουν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι γαλλικοί οίκοι πολυτελών ειδών αναστέλλουν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι γίγαντες της γαλλικής πολυτελούς μόδας προστέθηκαν στη μακρά λίστα των εταιρειών που ανακοίνωσαν πως αναστέλουν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία


LVMH, Hermes, Kering και Chanel αποφάσισαν τα κλείσουν προσωρινά τα καταστήματά τους στη Ρωσία. 


Η απόφαση έρχεται μετά από την έκκληση Ουκρανών ιδιοκτητών πολυτελών φιρμών και καταστημάτων για «αντίσταση» μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. 


Τα καταστήματα πολυτελών ειδών είχαν μείνει εκτός των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από δυτικές κυβερνήσεις. Ωστόσο, πλέον η επιχειρηματικότητα και η διεκπεραίωση παραγγελιών καθίσταται ολοένα και δυσκολότερη, μετά τα οικονομικά μέτρα Ηνωμένων Πολιτειών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η κατασκευάστρια εταιρεία των περίφημων Birkin και η οίκος Καρτιέ ήταν οι πρώτοι από τους οίκους πολυτελών ειδών που ανακοίνωσαν αναστολή πωλήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία. 

Η απόφασή τους ελήφθη μετά την προτροπή, μέσω BBC, της Μαρούσια Κοβάλ, διευθύντριας μάρκετινγκ στο πολυτελές πολυκατάστημα Tsum στο Κίεβο περί «επιλογής ανθρωπισμού έναντι κέρδους»


Όπως πρόσθεσε δηκτικά, μάλιστα, οι αναρτήσεις υποστήριξης στα social media -όπως εκείνη της Prada που μέσω Instagram δήλωνε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί μεγάλη ανησυχία- «δε θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε τον πόλεμο»
 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία ανέβασε νέα φωτογραφία

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Αντιδράσεις για το project Baby Face - «Δείχνεις χλωμός, κουρασμένος και μεγάλος»

Ο μεγιστάνας που θέλει να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία φωτογραφήθηκε γυμνός και πόσταρε νέα selfie του, στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φαίνεται νεότερος, αλλά...
NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Μαθεύτηκε κατά λάθος το πρόσωπο που είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια για το δέρμα του Άρτσι

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: «Βρέθηκε ο ρατσιστής στο παλάτι!» - Διέρρευσε κατά λάθος το όνομα

Πώς μαθεύτηκε, τελικά, το όνομα του ατόμου που έκανε ρατσιστικά σχόλια, αναφορικά με το πιθανό χρώμα της επιδερμίδας του Άρτσι, του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ
NEWSROOM