Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο εικονολήπτης του Πούτιν παραιτήθηκε μετά το διάγγελμά του

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ: EPA/MIKHAIL TERESHCHENKO
0

Ο προσωπικός εικονολήπτης του Βλαντίμιρ Πούτιν παραιτήθηκε, μετά το γύρισμα της ομιλίας του Ρώσου προέδρου για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Έφτασα ταβάνι στο επάγγελμά μου. Επιπλέον, βαρέθηκα να κάθομαι σε καραντίνα για πολλούς μήνες », είπε Ιλιά Φιλάτοφ στον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Προέκτ».

Ο Φιλάτοφ, ένας από τους τρεις οπερατέρ του Πούτιν, απορρίπτει κατηγορηματικά την εκδοχή ότι η παραίτησή του σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τον πόλεμο. Οι γνωστοί του δήλωσαν ότι η δουλειά με τον πρόεδρο απαιτεί μόνιμη απομόνωση. Πολλοί όντας κλειδωμένοι, αρχίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ.

Γνωστοί του Φιλάτοφ επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του ότι, δηλαδή, η συνεργασία με τον Πούτιν σημαίνει να είσαι συνεχώς σε απομόνωση.  Ωστόσο, στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με έναν από του εικονολήπτη, έχουν διαφορετική άποψη. Θεωρούν ότι ο λόγος της απόλυσης ήταν η απρόσεκτη δήλωση του Filatov για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Ο ίδιος αρνείται αυτή την εκδοχή.

Οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου «Προέκτ» διαπίστωσαν ότι στα τέλη Φεβρουαρίου πολλοί κρατικοί υπάλληλοι συσχέτιζαν πολλές παραιτήσεις με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αποδίδοντάς τες στο σοκ που τους είχε προκαλέσει το διάγγελμα Πούτιν. Λίγοι γνώριζαν για την απόφαση που ελήφθη, οι αξιωματούχοι, η προπαγάνδα και οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν απροετοίμαστοι.

Ο ιστότοπος αναφέρει ότι ένας από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας, που είχε απευθυνθεί στον Πούτιν ζητώντας του να αναγνωρίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές, είχε σοκαριστεί επειδή τον χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν την εισβολή. Μερικές μέρες αργότερα ο εν λόγω βουλευτής άλλαξε εντελώς διάθεση και έλεγε ότι είναι αναγκαίο να συσπειρωθούν όλοι ενόψει των δυτικών κυρώσεων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ & The Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM