Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες διαπραγματεύσεις σήμερα ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες διαπραγματεύσεις σήμερα ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα, ενώ συμπληρώνεται μία εβδομάδα από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι συνομιλίες να συνεχιστούν στην πόλη Μπρεστ, στη δυτική Λευκορωσία και οι ρωσικές δυνάμεις εγγυήθηκε έναν «ασφαλή διάδρομο» για τη διέλευση της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, διαβεβαίωσε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι καθ’ οδόν, σύμφωνα με το Interfax. 

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών απαίτησε να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός στο Χάρκοβο και το Σούμι, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι. 

Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές- μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία- έγινε τη Δευτέρα, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία, αλλά χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM