Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά από περιοχές στη Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά από περιοχές στη Ζαπορίζια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Απομακρύνθηκαν όλα τα παιδιά από περιοχές κοντά στη γραμμή του μετώπου στη Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, 59 παιδιά έφυγαν από τις περιοχές Γκουλιαϊπολέ, Πρεομπράγενκα, Γεγκορίβκα, Στεπνογκίρσκ και Νοβοπαβλίβκα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Ζαπορίζια, Γεβγκέν Μιρονένκο, μίας περιοχής που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το AFP, η θέληση των αρχών να εκκενώσουν από τα παιδιά τις εν λόγω περιοχές, είχε γίνει γνωστή από τον Αύγουστο, με τον κυβερνήτη να επικαλείται τότε μια «δύσκολη» κατάσταση για την ασφάλειά τους.

Όπως αναφέρει το Κίεβο, η Ζαπορίζια συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο μεγάλων μαχών, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στην περιοχή, με τους Ουκρανούς να κάνουν λόγο για «περιορισμένα κέρδη» στις συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, αν και οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται, στις αρχές του μήνα κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Ρομπότνιε, που βρίσκεται κοντά στις περιοχές από όπου απομακρύνθηκαν τα παιδιά.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η αντεπίθεση του Κιέβου

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο CNN ο Ουκρανός στρατηγός που είναι υπεύθυνος για την αντεπίθεση, Ολεξάντρ Ταρνάφσκι, έσπασαν οι πρώτες γραμμές άμυνας των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο στον νότο από τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος έχει ενισχυθεί με δυτικά όπλα.

Αν και η Μόσχα εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως έχει τον απόλυτο έλεγχο στον πολεμο στην Ουκρανία, το Κίεβο αναφέρει πως η αντεπίθεσή της στη νότια και ανατολική χώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα έφτασαν στην Ουκρανία και τα πρώτα άρματα μάχης Abrams, μήνες νωρίτερα από ότι αναμένονταν, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν τον ρωσικό χειμώνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM