ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό πενταμήνου οι ρωσικές εξαγωγές - Περιορίζει τις συναλλαγές η Ευρώπη

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό πενταμήνου οι ρωσικές εξαγωγές - Περιορίζει τις συναλλαγές η Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου σημείωσαν απότομη πτώση τον τελευταίο μήνα, με τα φορτία προς την Ευρώπη να μειώνονται κατά 18%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Μια καταιγίδα που σημειώθηκε στον Ειρηνικό και η μείωση των φορτίων που προέρχονται από την περιοχή της Βαλτικής παρέσυραν προς τα κάτω τις εξαγωγές. Τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν ότι την περασμένη βδομάδα, το αργό που εξήχθη από τα ρωσικά λιμάνια ήταν κατά μέσο όρο 2,54 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 3,42 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στις αρχές Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες που οι ρωσικές εξαγωγές πέφτουν σε κάτω από 3 εκατομμύρια βαρέλια. 

Προς την Ευρώπη, οι αποστολές μειώθηκαν κατά 172.000 βαρέλια ημερησίως έως τις 16 Σεπτεμβρίου καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές κλείνουν όλο και περισσότερο τις συναλλαγές τους με τη Ρωσία ενόψει των νέων κυρώσεων του Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά φορτία αργού στην Ασία δεν αυξήθηκαν κατά την ίδια περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε τίποτα για να αντισταθμιστεί η πτώση των εξαγωγών αλλού. 

Ωστόσο, η ρωσική παραγωγή ενέργειας συνεχίζει να έχει υψηλή ζήτηση στην Ασία. Η Κίνα ξόδεψε το ποσό ρεκόρ των 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εισαγωγές ρωσικής ενέργειας τον Αύγουστο, όπως έδειξαν τα τελωνειακά στοιχεία.

Οι Κινέζοι συγκέντρωσαν τεράστιες ποσότητες φθηνού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα τον περασμένο μήνα και έχουν ξοδέψει συνολικά 44 δισεκατομμύρια δολάρια για ρωσική ενέργεια από τον Φεβρουάριο. 

Με πληροφορίες από Insider

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ