Πέθανε «ξαφνικά» ο γιατρός που περιέθαλψε πρώτος τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο του Ομσκ

Πέθανε «ξαφνικά» ο γιατρός που περιέθαλψε πρώτος τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο του Ομσκ Facebook Twitter
Πέθανε «ξαφνικά» ο γιατρός που περιέθαλψε πρώτος τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο στο Ομσκ (EPA/Αρχείο)
0

Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός στο ρωσικό νοσοκομείο που περιέθαλψε για πρώτη φορά τον Αλεξέι Ναβάλνι μετά την δηλητηρίασή του τον περασμένο Αύγουστο, πέθανε «ξαφνικά», λίγες μέρες μετά την καταδίκη του επικριτή του Πούτιν σε φυλάκιση.

Σε δήλωση που εξέδωσε το νοσοκομείο του Ομσκ ανέφερε ότι ο γιατρός, Σεργκέι Μαξιμισίν, πέθανε «ξαφνικά» χωρίς να αναφέρει αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Υγείας του Ομσκ είπε ότι τα «προκαταρκτικά στοιχεία» υποδηλώνουν ότι ο Μαξιμισίν πέθανε από καρδιακή προσβολή, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ενώ ο ίδιος δεν είχε κάνει καμία ενημέρωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Ναβάλνι στο Ομσκ, εκπρόσωπος του Ναβάλνι είπε στο CNN ότι ο Μαξιμισίν ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της περιοχής του Ομσκ, Αλεξάντρ Μουρακόφσκι - ο οποίος υπηρετούσε ως επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Ναβάλνι - είπε στο CNN ότι ο Μαξιμισίν είχε σώσει χιλιάδες ζωές κατά τη διάρκεια των 28 ετών υπηρεσίας του στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, είπε πως ο γιατρός «Ήξερε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο για την κατάσταση του Αλεξέι». Ωστόσο, σημείωσε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρωσίας είναι πολύ κακό και «δεν είναι ασυνήθιστο για τους γιατρούς της ηλικίας του να πεθαίνουν ξαφνικά».

Ούτως ή άλλως, ο Βόλκοφ αναγνώρισε ότι είναι απίθανο να διεξαχθεί έρευνα για το θάνατό του.

Με πληροφόιρες του Forbes

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM