Ρωσία: Δεν βρέθηκαν ίχνη από δηλητήριο στον Ναβάλνι, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ομσκ

Ρωσία: Δεν βρέθηκαν ίχνη από δηλητήριο στον Ναβάλνι, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ομσκ Facebook Twitter
Ρωσία: Δεν βρέθηκαν ίχνη από δηλητήριο στον Ναβάλνι, σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται (EPA/Αρχείο)
0

Οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του Αλεξέι Ναβάλνι στις εξετάσεις που του έγιναν, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του νοσοκομείου στο Ομσκ στη Σιβηρία, όπου νοσηλεύεται.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας», σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο έχει ήδη μια πλήρη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί ακόμη να την κοινοποιήσει.

Νωρίτερα σήμερα, οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον επικριτή του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να απομακρυνθεί από τη χώρα για να λάβει θεραπεία στη Γερμανία.

Είπαν ότι πολύ άρρωστος για να μετακινηθεί, όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν.

«Η απαγόρευση της μεταφοράς του Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του, που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κϊρα Γιάρμις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τους γιατρούς μόλις μία ώρα πριν από την άφιξη ενός αεροπλάνου που θα μετέφερε τον Ναβάλι σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου είπε στην ομάδα του Ναβάλνι ότι η κατάστασή του ήταν «ασταθής» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο γιατρός στη συνέχεια κλειδώθηκε στο γραφείο του και αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω ερωτήσεις, αναφέρει ο Guardian.

Ο Ναβάλι πετούσε από το Ομσκ στη Σιβηρία προς τη Μόσχα την Πέμπτη, όταν ξαφνικά αρρώστησε και έχασε τις αισθήσεις του, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ.

Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου στο Ομσκ έδωσαν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του και δεν επέτρεψαν στην οικογένεια ή τους υποστηρικτές του να τον δουν.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις ωστόσο, πιστεύει ότι ένα φλιτζάνι τσάι που έπινε ο Ναβάλι σε καφετέρια του αεροδρομίου περιείχε μια τοξίνη καθώς ήταν το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί. «Είμαι βέβαιη ότι αυτή ήταν σκόπιμη δηλητηρίαση», είπε.

Με πληροφορίες του Reuters/ Guardian/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM