Ρωσία: Δεν βρέθηκαν ίχνη από δηλητήριο στον Ναβάλνι, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ομσκ

Ρωσία: Δεν βρέθηκαν ίχνη από δηλητήριο στον Ναβάλνι, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ομσκ Facebook Twitter
Ρωσία: Δεν βρέθηκαν ίχνη από δηλητήριο στον Ναβάλνι, σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται (EPA/Αρχείο)
0

Οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του Αλεξέι Ναβάλνι στις εξετάσεις που του έγιναν, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του νοσοκομείου στο Ομσκ στη Σιβηρία, όπου νοσηλεύεται.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας», σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο έχει ήδη μια πλήρη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί ακόμη να την κοινοποιήσει.

Νωρίτερα σήμερα, οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον επικριτή του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να απομακρυνθεί από τη χώρα για να λάβει θεραπεία στη Γερμανία.

Είπαν ότι πολύ άρρωστος για να μετακινηθεί, όπως δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν.

«Η απαγόρευση της μεταφοράς του Ναβάλνι είναι μια απόπειρα κατά της ζωής του, που εκτελείται αυτή τη στιγμή από γιατρούς και τις δόλιες αρχές που την επέβαλαν», έγραψε η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κϊρα Γιάρμις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τους γιατρούς μόλις μία ώρα πριν από την άφιξη ενός αεροπλάνου που θα μετέφερε τον Ναβάλι σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου είπε στην ομάδα του Ναβάλνι ότι η κατάστασή του ήταν «ασταθής» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο γιατρός στη συνέχεια κλειδώθηκε στο γραφείο του και αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω ερωτήσεις, αναφέρει ο Guardian.

Ο Ναβάλι πετούσε από το Ομσκ στη Σιβηρία προς τη Μόσχα την Πέμπτη, όταν ξαφνικά αρρώστησε και έχασε τις αισθήσεις του, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει επείγουσα προσγείωση στο Ομσκ.

Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου στο Ομσκ έδωσαν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του και δεν επέτρεψαν στην οικογένεια ή τους υποστηρικτές του να τον δουν.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις ωστόσο, πιστεύει ότι ένα φλιτζάνι τσάι που έπινε ο Ναβάλι σε καφετέρια του αεροδρομίου περιείχε μια τοξίνη καθώς ήταν το μόνο πράγμα που είχε καταναλώσει εκείνο το πρωί. «Είμαι βέβαιη ότι αυτή ήταν σκόπιμη δηλητηρίαση», είπε.

Με πληροφορίες του Reuters/ Guardian/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM