Πέθανε σε ηλικία 117 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 117 ετών η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο Facebook Twitter
0

Η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 117 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση τοπικού αξιωματούχου.

Η Τατζίμα που είχε γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1890, άφησε την τελευταία της πνοή στο νησί Κικάι της περιφέρειας Καγκοσίμα όπου γεννήθηκε.

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2017, όταν πέθανε η τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν σε ηλικία επίσης 117 ετών, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο οργανισμός του Βιβλίου Καταγραφής Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, που ερευνούσε μετά το θάνατο της Μπράουν δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει την Τατζίμα ως την γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Στις 10 Απριλίου ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο είναι ο Γιαπωνέζος Μασάζο Νονάκα.

«Η Τατζίμα ζούσε σε ένα γηροκομείο. Ήταν πιο αδύναμη από τον Ιανουάριο και είχε νοσηλευτεί», σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, ο οποίος προσέθεσε ότι πέθανε από βαθιά γηρατεία.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα μεγαλύτερα προσδόκιμα ζωής και είναι η ίσως η χώρα με τους περισσότερους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ζούσαν στην Ιαπωνία σχεδόν 68.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών.

Πάντως, σύμφωνα με το Βιβλίο Καταγραφής των Ρεκόρ Γκίνες, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει καταγραφεί ποτέ, ήταν η γαλλίδα Ζαν Καλμέν, που πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 χρονών και 164 ημερών.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM