Πέθανε ο τελευταίος της ομάδας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Χίτλερ

Πέθανε ο τελευταίος της ομάδας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Χίτλερ Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 90 ετών, πέθανε ο Ίβαλντ Χένριχ Βον Κλάιστ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της ομάδας αξιωματικών που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Von Kleist πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στο Μόναχο, έκανε γνωστό η σύζυγός του Gundula von Kleist  στο Associated Press.

 

Πέθανε ο τελευταίος της ομάδας που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Χίτλερ Facebook Twitter

Ο Βον Κλάιστ,  22χρονος υπολοχαγός του γερμανικού στρατού είχε προσχωρήσει στην ομάδα που με επικεφαλής τον Κλάους Σεν Γκραφ Βον Στάουφενμπεργκ, κατέστρωνε το σχέδιο δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ο Βον Κλάιστ συνελήφθη, φυλακίστηκε και εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης αλλά κατάφερε να επιβιώσει.

Ο Βον Κλάιστ είχε καταταγεί στο γερμανικό στρατό, παρά την αντίθεση του πατέρα του ο οποίος ήταν αντίπαλος του Χίτλερ , ακόμη κι όταν αυτός ανήλθε στην εξουσία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί πολλές φορές από το ναζιστικό καθεστώς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM