Περού: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες

Περού: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες Facebook Twitter
Περού: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες (Pixabay)
0

Οι περουβιανές αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν μέχρι νεοτέρας περιορισμό στην πρόσβαση στις παραλίες, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε «εστίες μετάδοσης» του νέου κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε χθες Σάββατο ο στρατηγός Χόρχε Ανγκούλο, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας της Λίμας, σκοπός είναι «να αποτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις» κόσμου που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις παραλίες «σε νέες εστίες μετάδοσης» του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ανγκούλο, για τον σκοπό αυτό θα κινητοποιηθούν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των δήμων, της αστυνομίας αλλά και του στρατού.

Το υπουργείο Υγείας του Περού προειδοποιεί εναντίον του επαπειλούμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε καταγράψει ως προχθές Παρασκευή 37.368 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 1.005.546 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Με πληροφoρίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM