Μια φάλαινα στο Παρίσι σίγουρα είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα αλλά είναι και Τέχνη. Σύμφωνα με το Μashable, το περασμένο Σάββατο στις όχθες του Σηκουάνα, έκανε την εμφάνισή της μια φάλαινα.

 

Αν και τα τεράστια αυτά θηλαστικά ταξιδεύουν στα αλμυρά νερά των ωκεανών, σχεδόν ποτέ δεν καταλήγουν σε ποταμούς ακόμα και αν χάσουν την πορεία τους. Ωστόσο, αυτό συνέβη στο Παρίσι! Με λίγη φαντασία φυσικά και ένα αρκετά πειστικό ομοίωμα νεκρής φάλαινας.

 

 

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που φιλοξενείται στην πόλη του Παρισιού με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία αυτών των θηλαστικών και να καταδείξει τη σημασία της προστασίας του οικολογικού συστήματος από την ανθρωπότητα.

 

Η φάλαινα, που ονομάστηκε Captain Boomer (όνομα από το μυθιστόρημα του Moby Dick), έφτασε στο Παρίσι από την Captain Boomer Collective, μια ολλανδική καλλιτεχνική ομάδα που χρησιμοποιεί ομοιώματα των εν λόγω θηλαστικών ως μέσο για την ενημέρωση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο σχετικά την προστασία των φαλαινών. 

 

 

 

Παρόλο που μπορεί να είναι ελαφρώς ενοχλητικό να συναντήσει κανείς μια νεκρή φάλαινα στη βόλτα του, ωστόσο σίγουρα θα του τραβήξει την προσοχή. Ένας τουρίστας μάλιστα στο Παρίσι είπε ότι η εγκατάσταση ήταν τόσο πειστική που... μύριζε σαν φάλαινα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr