Πεντάγωνο: Ξεκάθαρες αποδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου

Πεντάγωνο: Σαφείς αποδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατηγόρησε ευθέως τις ρωσικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε δε, ότι βοηθά στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για αυτά τα εγκλήματα κατηγορώντας το Κρεμλίνο ότι διεξήγαγε αδιάκριτες επιθέσεις ως μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής, σύμφωνα με το Reuters.

«Σαφώς βλέπουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και βοηθάμε στη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για αυτό», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου.

«Αλλά υπάρχουν διερευνητικές διαδικασίες που πρόκειται να συνεχιστούν. Θα συνεισφέρουμε σε αυτή τη διαδικασία της έρευνας. Όσο για το τι θα προέκυπτε από αυτή (τη διαδικασία), αυτό δεν αποτελεί απόφαση που θα λάβει η ηγεσία του Πενταγώνου».

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά, χαρακτήρισε ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου», με αποτέλεσμα η Ρωσία να απειλήσει με τη διακοπή των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μια μέρα αργότερα, σε μια εκδήλωση στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου, ο Μπάιντεν συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, αποκαλώντας τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφόνο δικτάτορα» και «κακοποιό».

«Προσωπικά, συμφωνώ μαζί του (με τον Μπάιντεν). Η σκόπιμη στόχευση αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Δυσκολεύομαι να συμπεράνω ότι οι Ρώσοι κάνουν κάτι διαφορετικό» σημείωσε ερωτηθείς σχετικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Mε πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM