Πενς: Ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας

Πενς: Ενδεχόμενο απευθείας συνομιλιών ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν καταλήξει σε μια συνεννόηση για τις ενδεχόμενες περαιτέρω διπλωματικές επαφές με τη Βόρεια Κορέα, αρχικά ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και τη Σεούλ και κατόπιν απευθείας ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον, άνευ προϋποθέσεων, ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Σε δηλώσεις του στην Washington Post επί του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα, ο Πενς, ο οποίος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε απευθείας επαφή με βορειοκορεάτες αξιωματούχους κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιοντσάν, τόνισε πως η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει την «εκστρατεία (άσκησης της) μέγιστης πίεσης» σε βάρος την Πιονγκγιάνγκ, όμως παράλληλα θα εμφανιστεί ανοικτή ως προς την προοπτική να διεξαγάγει συνομιλίες.

Η διεθνής πίεση δεν θα μειωθεί «ωσότου να κάνουν πράγματι κάτι που η συμμαχία να πιστεύει πως αντιπροσωπεύει ένα ουσιώδες βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση», τόνισε ο Πενς στη συνέντευξη αυτή. «Άρα, η εκστρατεία μέγιστης πίεσης θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Αλλά αν θέλουν να μιλήσουν, θα μιλήσουμε», πρόσθεσε ο Πενς.

Ο Πενς φέρεται να κατέληξε σε αυτή τη συνεννόηση με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ο οποίος θέλει να αναζητηθεί διπλωματική λύση στην κρίση που έχουν προκαλέσει τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, σε δύο συζητήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νότια Κορέα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM