«Πατάτες; Coca-cola;»: Ο Τραμπ φόρεσε ποδιά και σέρβιρε στα Μακντόναλντς

Tramp patates mcdonalds Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Στα Μακντόναλντς συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο προεκλογικός πυρετός για τις αμερικανικές εκλογές βρίσκεται στο αποκορύφωμα και οι δύο υποψήφιοι βγαίνουν από την... comfort zone τους, προκειμένου να δείξουν στο εκλογικό σώμα πως είναι απλοί άνθρωποι, «σαν κι αυτούς».

Ο Ντόναλντ Τραμπ βέβαια έχει συνηθίσει το παγκόσμιο κοινό στο σόου και είναι πλέον απολύτως σαφές πως δεν θεωρεί ότι πρέπει να βάλει κάπου «φρένο», σε όσα λέει και πράττει. Έτσι, την Κυριακή κατά την επίσκεψή του στην πολύ κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια, ο Τραμπ μπήκε σε ένα Μακντόναλντς, χαιρέτισε εργαζόμενους και πελάτες, αλλά δεν περιορίστηκε στο να παραγγείλει το αγαπημένο του «mac» όπως ίσως φαντάζονταν οι περισσότεροι.

Αντίθετα, φόρεσε την ποδιά πάνω από το κοστούμι και τη γυαλιστερή του κόκκινη γραβάτα και μπήκε στην κουζίνα, να σερβίρει πατάτες. Ο φακός τον απαθανάτισε να αγγίζει τη φριτέζα με το λάδι, να περιεργάζεται τα κουμπάκια υπό τις εξηγήσεις των υπαλλήλων και τελικά να σερβίρει τις χαρακτηριστικές τηγανιτές πατάτες των Μακντόναλντς.

Δεν επρόκειτο βέβαια για μία αυθόρμητη κίνηση από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είχε ήδη ανακοινωθεί μέσω του φιλικού σε αυτόν ιστότοπου Breitbart News ότι θα αναλάβει ρόλο υπαλλήλου σε ένα εστιατόριο McDonald’s. Θα το έκανε «απλά για πλάκα», προκειμένου να χλευάσει τη Χάρις, όπως είπαν οι σύμβουλοί του, καθώς η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος έχει πει πως έχει εργαστεί σε ένα McDonald’s, όταν ήταν νέα, όμως ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της λέει πως δεν την πιστεύει.

«Χρόνια πολλά Κάμαλα. Νομίζω ότι θα της πάρω λίγα λουλούδια, αλλά ίσως να της πάρω λίγες πατάτες», ακούστηκε να αστειεύεται ο Τραμπ για την Κάμαλα Χάρις που σήμερα έχει τα γενέθλιά της και γίνεται 60 ετών.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Φιλαδέλφεια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι είχε «ένα πολύ καλό τηλεφώνημα» με τον Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός ηγέτης ζήτησε τη γνώμη του σχετικά με το τι να κάνει με το Ιράν, είπε. Το Ισραήλ επεξεργάζεται τη στρατιωτική αντίδρασή του στα πρόσφατα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα. «Με ρωτούσε τι σκέπτομαι. Και είπα, κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις», είπε ο Τραμπ.

.«Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επανέλαβε όσα έχει επίσης πει δημοσίως: το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τα θέματα που εγείρει η αμερικανική διοίκηση, όμως, εντέλει, θα λάβει τις αποφάσεις του με βάση τα εθνικά του συμφέροντα», επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση του Ισραήλ για το τηλεφώνημα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM