Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κοπεγχάγης, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση- Ζήτησε συγγνώμη

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Κοπεγχάγης, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση- Ζήτησε συγγνώμη Facebook Twitter
EPA
0

Ο Φρανκ Γένσεν, δήμαρχος της Κοπεγχάγης από το 2010, παραιτήθηκε, έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, τις οποίες παραδέχθηκε και ζήτησε συγγνώμη από τις γυναίκες που προσέβαλε.

Ο 59χρονος θα παραιτηθεί και από τη θέση του αντιπροέδρου του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, καλωσόρισε την παραίτηση του Γένσεν, σχολιάζοντας στα social media πως αυτή «ήταν η σωστή απόφαση».

«Είναι προφανές πως στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχουμε προβλήματα και αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα», δήλωσε η πρωθυπουργός στο δανικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Δύο γυναίκες- η μία από τις οποίες απασχολούνταν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα- κατηγόρησαν τον Γένσεν για σεξουαλική παρενόχληση το 2012 και το 2017. Σε δηλώσεις τους που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την εφημερίδα Jyllands-Posten ανέφεραν πως και τα δύο περιστατικά έλαβαν χώρα στη διάρκεια κοινωνικών εκδηλώσεων και πως ο Γένσεν τις άγγιξε παρά τη θέλησή τους.

Σε ανάρτηση στο Facebook ο 59χρονος έγραψε ότι ήταν μέρος μιας «βλαβερής» και «παλιάς» κουλτούρας στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τις γυναίκες που προσέβαλα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γένσεν.

Η Φρεντέρικσεν επαίνεσε τον Γένσεν για την πολιτική σταδιοδρομία του που εκτείνεται σε περισσότερα από 30 χρόνια, πρόσθεσε όμως πως «ανυπέρβλητα» προβλήματα «εμποδίζουν τη συνέχιση της ανάμιξής του στην πολιτική». Στο παρελθόν ο Φρανκ Γένσεν είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και υπουργός Έρευνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM