Παραιτήθηκε από τη National Gallery πρώην διευθυντής του BBC για τη συνέντευξη της Νταϊάνας το 1995

Παραιτήθηκε από τη National Gallery πρώην διευθυντής του BBC για τη συνέντευξη της Νταϊάνας το 1995 Facebook Twitter
0

Παραιτήθηκε σήμερα από τα καθήκοντά του ως προέδρου του λονδρέζικου μουσείου National Gallery, ο Τόνι Χολ, ο οποίος ήταν διευθυντής σύνταξης του BBC όταν μεταδόθηκε η συνέντευξη της λαίδης Νταϊάνα (Lady Di) το 1995. 

Ο Τόνι Χολ προχώρησε στην κίνηση αυτή έπειτα από τη δημοσιοποίηση μίας έκθεσης που επικρίνει την εσωτερική έρευνα που είχε διεξαχθεί σχετικά με τη συνέντευξη αυτή.

«Παραιτήθηκα σήμερα από τη θέση μου ως προέδρου της National Gallery», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Τόνι Χολ.

Έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη περίπου ένα τέταρτο του αιώνα μετά τη διάσημη αυτή συνέντευξη στην οποία η Νταϊάνα προέβη σε εξομολογήσεις για τον αποτυχημένο γάμο της, κατήγγειλε τις «παραπλανητικές» μεθόδους που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ηλικίας 58 ετών σήμερα. Ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει πλαστά έγγραφα προκειμένου να πείσει τη σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου να παραχωρήσει τη συνέντευξη, μια τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία για το BBC.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης, η Lady Di είχε πει πως υπήρχαν «τρεις άνθρωποι» στον γάμο της, αναφερόμενη στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και παραδεχόταν ότι και η ίδια διατηρούσε μια σχέση.

Στην έκθεσή του ο πρώην δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου Τζον Ντάισον επέπληξε το BBC για τη διαχείριση της υπόθεσης.

Ο πρώην γενικός διευθυντής, Τόνι Χολ, ο οποίος την εποχή της συνέντευξης ήταν διευθυντής σύνταξης, ζήτησε προχθές συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι η εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε το 1996 «ήταν πολύ πιο κάτω» από τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πως «θα μπορούσαν και έπρεπε να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα μετά τις διαμαρτυρίες για τη στάση του Μάρτιν Μπασίρ». Παραδέχθηκε ότι είχε «άδικο που έδωσε στον Μάρτιν Μπασίρ το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

Σήμερα, ο Τόνι Χολ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την θέση του στη National Gallery την οποία κατείχε από τον Ιούλιο του 2020, επειδή το να παραμείνει σε αυτήν «θα εξέτρεπε την προσοχή από έναν θεσμό τον οποίο έχει στην καρδιά του».

Η έκθεση υπογραμμίζει τις ευθύνες του ισχυρού βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ομίλου, τον οποίο κάλεσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να λάβει «όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Οι εξομολογήσεις της Lady Di οδήγησαν στο διαζύγιο του Κάρολου και της Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα στο Παρίσι σε τροχαίο δυστύχημα ενώ την καταδίωκαν παπαράτσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλικός φωτογράφος μοιράζεται την αγαπημένη του φωτογραφία, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ σε μια αυθόρμητη στιγμή

Διεθνή / Βασιλικός φωτογράφος αποκαλύπτει σπάνιο αυθόρμητο «κλικ» του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τα παιδιά του

«Ήταν πραγματικό προνόμιο να φωτογραφίζω τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας τα τελευταία δύο χρόνια και αυτή ίσως είναι η αγαπημένη μου λήψη μέχρι σήμερα», έγραψε σε ανάρτησή του ο φωτογράφος Josh Shinner
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM