Παραίτηση Μπάιντεν: «Τον εξοργίζει που σκοντάφτει όταν περπατάει», δήλωσε ο αδελφός του

Παραίτηση Μπάιντεν: «Τον εξοργίζει που σκοντάφτει όταν περπατάει», δήλωσε ο αδελφός του Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν την Κυριακή από την εξοχική κατοικία του στο Ντέλαγουερ, όπου αναρρώνει από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε με ανοιχτή επιστολή την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και το ABC News, επικαλούμενο πηγές από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, αποκάλυψε πως ακόμα και οι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου δεν γνώριζαν για την παραίτησή του, ο μικρότερος αδελφός του Φρανκ Μπάιντεν, έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις για το θέμα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.  Ο 70χρονος Φρανκ Μπάιντεν ανέφερε στο ABC News πως η απόφαση του αδελφού του να εγκαταλείψει την προεκλογική κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου ελήφθη μετά από «στενή επικοινωνία» με όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Όπως αποκάλυψε ο Φρανκ Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα πολλά από τα μέλη της οικογένειας με επικεφαλής την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, είχαν συζητήσεις για την υποψηφιότητα Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Η οικογένεια πάντα στήριζε τον πρόεδρο, που έκανε ό,τι πίστευε καλύτερο για την χώρα», τόνισε ο μικρότερος αδελφός του Αμερικανού προέδρου.

«Ήταν πραγματικά φρικτό (για την οικογένεια) να βλέπει τα "σκυλιά" να του επιτίθενται ανεξέλεγκτα», είπε ο Φρανκ Μπάιντεν, αναφερόμενος στους επί χρόνια συμμάχους του προέδρου, που τις τελευταίες εβδομάδες τον καλούσαν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα. «Αυτό (η παραίτηση) συνοψίζεται στο εξής: Έχει να κάνει με τη γενική του υγεία και ζωντάνια. Όχι με την γνωστική του κατάσταση. Αλλά είναι περήφανος τύπος, τον εξοργίζει που σκοντάφτει όταν περπατάει», δήλωσε ο Φρανκ Μπάιντεν στο ABC News. Ο ίδιος, πρόσθεσε πως ο Τζο Μπάιντεν έχει μόνο ένα πράγμα το μυαλό του, δεν τον ενδιαφέρει το «εγώ» του, ούτε έχει φιλοδοξίες, θέλει μόνο το καλύτερο για την χώρα του.

Ο Φρανκ Μπάιντεν, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έκανε δηλώσεις και στο CBC News. «Κατά την ταπεινή μου άποψη η υγεία του προέδρου έπαιξε εν μέρει ρόλο στην απόφασή του να ανακοινώσει την απόσυρσή του», ανέφερε ο μικρότερος αδελφός του Τζο Μπάιντεν στο CBC News. Όμως, πηγή κοντά στην οικογένεια Μπάιντεν δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο πως ο Φρανκ Μπάιντεν υποφέρει από αλκοολισμό και δεν έχει μιλήσει με τον αδελφό του για εβδομάδες. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι δηλώσεις του Φρανκ Μπάιντεν είναι εντελώς ψευδείς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM