Πάπας Φραγκίσκος: «Η σκέψη μου στα θύματα των συρράξεων του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ουκρανίας»

Πάπας Φραγκίσκος: Στο πασχαλινό του μήνυμα ζήτησε ειρήνη σε Γάζα και Ουκρανία Facebook Twitter
Πάπας Φραγκίσκος, φωτ.: ΕΡΑ
0

Ειρήνη ζήτησε στο μήνυμα του για το καθολικό Πάσχα, ο πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του Urbi et Orbi (Προς την Πόλη και τον Κόσμο) στο τέλος της θείας λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα, αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη επικράτησης της ειρήνης. Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πάνω από 60.000 πιστοί παρακολούθησαν το μήνυμα του πάπα. 

«Μέσω του κενού τάφου του Ιησού περνά η νέα οδός, εκείνη που κανείς μας, αλλά μόνον ο Θεός μπόρεσε να ανοίξει. Η οδός που περνά μέσα από τον θάνατο, η οδός της ειρήνης μέσα στον πόλεμο, της επανασυμφιλίωσης μέσα στο μίσος, της αδελφοσύνης μέσα στην εχθρότητα», τόνισε ο Ποντίφικας. Κάποιες στιγμές η φωνή του ήταν βραχνή, αλλά ολοκλήρωσε κανονικά την ανάγνωση του αναλυτικού του μηνύματος προς τους πιστούς. 

«Η σκέψη μου πηγαίνει ιδίως στα θύματα τόσων συρράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, αρχίζοντας από το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία. Ο Αναστηθέις Κύριος ας ανοίξει μια οδό ειρήνης για τους πληθυσμούς που τόσο υποφέρουν, στις περιοχές αυτές. Καλώ στον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου και εύχομαι να υπάρξει μια γενική ανταλλαγή όλων των κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Όλων για όλους!», τόνισε ο ποντίφικας. 

Ο Φραγκίσκος ζήτησε, επίσης, να μπορέσει να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι της 7ης Οκτωβρίου και να υπογραφεί άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας. 

«Ας μην επιτρέψουμε οι εχθροπραξίες που βρίσκονται σε εξέλιξη να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό και ιδίως στα παιδιά. Πόσο πόνο βλέπουμε στα μάτια τους. Με το βλέμμα τους μας ρωτούν, γιατί; Γιατί τόσοι θάνατοι; Γιατί τόση καταστροφή; Ο πόλεμος αποτελεί πάντα παραλογισμό και ήττα. Ας μην αφήσουμε, άνεμοι πολέμου, όλο και πιο δυνατοί, να φυσάνε στην Ευρώπη και στην Μεσόγειο. Ας μην υποκύψουμε στην λογική των όπλων και των εξοπλισμών. Η ειρήνη δεν οικοδομείται ποτέ με τα όπλα, αλλά δίνοντας τα χέρια και ανοίγοντας τις καρδιές», υπογράμμισε ο πάπας.  

Ο Αργεντινός ποντίφικας, στο μήνυμά του, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Συρία, στο Λίβανο και στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων στην οποία, όπως τόνισε, «γίνονται σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου». Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε, τέλος, «να αυξηθούν οι προσπάθειες για να καταπολεμηθεί η πληγή της εμπορίας ανθρώπων»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM