«Πανδημία» τα τροχαία δυστυχήματα- Καθημερινά σκοτώνονται 3.500 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο

«Πανδημία» τα τροχαία δυστυχήματα- Καθημερινά σκοτώνονται 3.500 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο Facebook Twitter
0

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι μια πραγματική «πανδημία», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια, Ζαν Τοντ, κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την οδική ασφάλεια.


«Πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον αυτής της πανδημίας όπως σωστά έγινε για την αντιμετώπιση του ιού HIV, της ελονοσίας, της φυματίωσης» δήλωσε ο Τοντ, που προέδρευσε επίσης του Φεστιβάλ.


«Κάποιες φορές στην ζωή, έχουμε ανάγκη περισσότερο τη δράση από τα λόγια. Αυτό το Φεστιβάλ είναι μια πολύ σημαντική συμβολή» σε αυτό, όμως «οι εικόνες που παρακολουθούμε εδώ δεν είναι παρά μια μικρή παρουσίαση όσων εκτυλίσσονται κάθε ημέρα» συμπλήρωσε, ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη.


Καθημερινά, περίπου 3.500 άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ήτοι το ισοδύναμο με 10 αεροσκάφη Jumbo, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ. Κάθε χρονο 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο σε τροχαία δυστυχήματα.


Επιπλέον, τα τροχαία δυστυχήματα «είναι η βασική αιτία θανάτου στις ηλικίες 15 και 29 ετών» υπενθύμισε η ηθοποιός από τη Μαλαισία Μισέλ Γιεόχ. «Αυτό είναι απαράδεκτο».


Ο Ζαν Τοντ τόνισε ότι πολλές χώρες δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες στη μάχη εναντίον αυτής της μάστιγας, ακόμα κι αν έχουν ανακαλυφθεί τα «εμβόλια»: «η εκπαίδευση, ο σεβασμός των νόμων, το οδικό δίκτυο».
Από το 2006 η Επιτροπή Οικονομικών των ΗΕ για την Ευρώπη διοργανώνει το διεθνές φεστιβάλ για την οδική ασφάλεια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM