Παλαιστίνη: «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου» σε ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς Facebook Twitter
Μαχμούντ Αμπάς / Φωτογραφία αρχείου: EPA

Σε διπλωματικό ατόπημα υπέπεσε η παλαιστινιακή αρχή, καθώς από το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου αναφερόταν σε «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου».

Πρόκειται για την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση αναγνώρισης της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, σήμερα το πρωί. Εκεί, ο Αμπάς, αφού ευχαριστεί τις κυβερνήσεις Νορβηγίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας για την απόφασή τους να αναγνωρίσουν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη που δεν το έχουν πράξει, να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή: «Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ήδη την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της παλαιστινιακής προεδρίας, όπως αναρτήθηκε σήμερα , 22/5/2024 και ώρα 11:23, στην ιστοσελίδα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων WAFA της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής χρησιμοποίησε έτσι πιστά, τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στην Κύπρο η Άγκυρα, ενώ με αυτή την έκφραση μοιάζει σαν να μην αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Κύπρου. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά είχε αφαιρεθεί από την ανακοίνωση και είχε αντικατασταθεί ως εξής: «Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ήδη την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Κύπρος και η Σουηδία».

Το επίμαχο απόσπασμα της ανακοίνωσης, όπως αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022