Παλαιστίνη: «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου» σε ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστίνη: «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου» σε ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς Facebook Twitter
Μαχμούντ Αμπάς / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Σε διπλωματικό ατόπημα υπέπεσε η παλαιστινιακή αρχή, καθώς από το γραφείο του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου αναφερόταν σε «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου».

Πρόκειται για την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση αναγνώρισης της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, σήμερα το πρωί. Εκεί, ο Αμπάς, αφού ευχαριστεί τις κυβερνήσεις Νορβηγίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας για την απόφασή τους να αναγνωρίσουν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη που δεν το έχουν πράξει, να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή: «Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ήδη την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Σουηδία».

Παλαιστίνη: «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου» σε ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς Facebook Twitter
Το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της παλαιστινιακής προεδρίας, όπως αναρτήθηκε σήμερα , 22/5/2024 και ώρα 11:23, στην ιστοσελίδα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων WAFA της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής χρησιμοποίησε έτσι πιστά, τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται στην Κύπρο η Άγκυρα, ενώ με αυτή την έκφραση μοιάζει σαν να μην αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Κύπρου. Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, η συγκεκριμένη αναφορά είχε αφαιρεθεί από την ανακοίνωση και είχε αντικατασταθεί ως εξής: «Αξίζει να σημειωθεί ότι οκτώ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρίζουν ήδη την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Κύπρος και η Σουηδία».

Παλαιστίνη: «Ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου» σε ανακοίνωση του Μαχμούντ Αμπάς Facebook Twitter
Το επίμαχο απόσπασμα της ανακοίνωσης, όπως αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM