Πάγο στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ βάζει η Κομισιόν

Πάγο στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ βάζει η Κομισιόν Facebook Twitter
0

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφερόμενος στις προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι αν και η Επιτροπή έχει εντείνει πρόσφατα τις συνομιλίες με την Τουρκία στην προσπάθειά της να περιορίσει τις προσφυγικές ροές, «η διαδικασία ένταξης αποτελεί ένα εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα, και πρέπει να ικανοποιηθούν πολλοί όροι... Δεν το βλέπω να συμβαίνει στο ορατό μέλλον, σίγουρα όχι την επόμενη πενταετία», είπε.


Ο επίτροπος τόνισε επίσης ότι ορισμένες χώρες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ευρωζώνη –Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία-, αλλά δεν υφίσταται σχετικός προγραμματισμός για την επόμενη τριετία. «Η Επιτροπή δεν αποκλείει κάποια μελλοντική διεύρυνση της ευρωζώνης», τόνισε, αλλά «πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία που παίρνει χρόνο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM