Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ναυάγιο στην Πύλο: «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη»»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ναυάγιο στην Πύλο: «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη»» Facebook Twitter
Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC
0

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολίασε το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα 15 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό.

«Τo μέγεθος των προκλήσεων σήμερα απαιτεί από εμάς να δώσουμε επείγουσες και γρήγορες απαντήσεις», πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας επίσης λόγο για ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά με τη γειτονιά μας για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να σταθεροποιήσουμε αυτές τις χώρες», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας «επομένως χρειαζόμαστε πρόσθετο προϋπολογισμό για Σύρους πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία… Για τη νότια διαδρομή μετανάστευσης, για τα δυτικά Βαλκάνια για τους εταίρους σε όλο τον κόσμο στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές και για να διατηρήσουμε την ικανότητά μας για αντίδραση στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια για την Ουκρανία

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια για την Ουκρανία.

Το εν λόγω πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει δάνεια και επιχορηγήσεις και θα ενταχθεί στο πλαίσιο αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ, της περιόδου 2021-2027.

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής η ΕΕ έχει κινητοποιήσει για την Ουκρανία, απευθείας από τον προϋπολογισμό της, ποσό ύψους 30 δισ. ευρώ και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είχε αρχικά προβλεφθεί από το στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Γι' αυτό τώρα πρέπει να επανεξεταστεί ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ, σημείωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM