Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ναυάγιο στην Πύλο: «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη»»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ναυάγιο στην Πύλο: «Είναι φρικτό αυτό που συνέβη»» Facebook Twitter
Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC
0

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολίασε το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

«Είναι φρικτό αυτό που συνέβη» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα 15 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό.

«Τo μέγεθος των προκλήσεων σήμερα απαιτεί από εμάς να δώσουμε επείγουσες και γρήγορες απαντήσεις», πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάνοντας επίσης λόγο για ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

«Πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά με τη γειτονιά μας για να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, να σταθεροποιήσουμε αυτές τις χώρες», επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας «επομένως χρειαζόμαστε πρόσθετο προϋπολογισμό για Σύρους πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία… Για τη νότια διαδρομή μετανάστευσης, για τα δυτικά Βαλκάνια για τους εταίρους σε όλο τον κόσμο στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές και για να διατηρήσουμε την ικανότητά μας για αντίδραση στις ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πακέτο βοήθειας 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια για την Ουκρανία

H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια για την Ουκρανία.

Το εν λόγω πακέτο βοήθειας θα περιλαμβάνει δάνεια και επιχορηγήσεις και θα ενταχθεί στο πλαίσιο αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ, της περιόδου 2021-2027.

Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής η ΕΕ έχει κινητοποιήσει για την Ουκρανία, απευθείας από τον προϋπολογισμό της, ποσό ύψους 30 δισ. ευρώ και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο είχε αρχικά προβλεφθεί από το στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Γι' αυτό τώρα πρέπει να επανεξεταστεί ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ, σημείωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM