Ουκρανός υπ. Άμυνας: Η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα μεγάλη επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου

Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα μεγάλη επίθεση και προειδοποίησε ότι μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως την συγκεκριμένη ημερομηνία θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Την ίδια μέρα στη Ρωσία εορτάζεται στο Στράτευμα η «Ημέρα για τον Υπερασπιστή της Πατρίδας».

«Η Μόσχα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες»

Ο Oleksii Reznikov δήλωσε ότι η Μόσχα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες και θα μπορούσε να «δοκιμάσει κάτι» για να σηματοδοτήσει την επέτειο της αρχικής εισβολής, σύμφωνα με το BBC. Ο ίδιος είπε ότι η Μόσχα είχε κινητοποιήσει περίπου 500.000 στρατιώτες για την πιθανή επίθεση.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) με έδρα τις ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιδιώξει να «αναλάβει μια αποφασιστική δράση» και να εξαπολύσει μια «μεγάλη επίθεση» στα ανατολικά.

Ουκρανία: Νεκροί από νέες επιθέσεις

Εν τω μεταξύ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση στην πόλη Κραματόρσκ. Άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην πόλη της περιοχής του Ντονέτσκ μετά από ρωσικό πύραυλο που έπληξε κτίριο κατοικιών, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι διασώστες ερευνούν στα συντρίμμια.

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη ρωσική τρομοκρατία είναι να την νικήσουμε», έγραψε ο κ Βολοντομίρ Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίθεση. «Με τανκς. Μαχητικά αεροσκάφη. Με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς» συμπλήρωσε.

Σίγουρος για τη νίκη ο Πούτιν

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε την σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια.

Είπε επίσης ότι για μία ακόμη φορά η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, καθώς επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM