Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, αφού βομβάρδισαν τμήμα του

Στα χέρια των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε τοπική ουκρανική αρχή πριν από λίγο.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, πυρπολώντας μια παρακείμενη πενταώροφη εκπαιδευτική εγκατάσταση.

Η φωτιά, που προκλήθηκε από τις ρωσικές επιθέσεις σήμανε συναγερμό.  Το Κίεβο έσπευσε να κατηγορήσει τη Μόσχα για «πυρηνική τρομοκρατία» ενώ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εμφανίστηκε σε νέο βίντεο να ζητά από τους Ευρωπαίους να ξυπνήσουν κα να αντιδράσουν.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβήσουν την φωτιά ενώ σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομική Ενέργειας, το επίπεδο ραδιενέργειας στην εγκατάσταση, που μετράει έξι αντιδραστήρες και παρέχει μεγάλο μέρος του ηλεκτρισμού που καταναλώνει η χώρα, παραμένει αμετάβλητο.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ