Ουκρανία: «Περισσότεροι κατά χιλιάδες» από τον αρχικό απολογισμό οι νεκροί άμαχοι, λέει ο ΟΗΕ

Ουκρανία: «Περισσότεροι κατά χιλιάδες» από τον αρχικό απολογισμό οι νεκροί άμαχοι, λέει ο ΟΗΕ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ALESSANDRO GUERRA
0

Ο απολογισμός των νεκρών αμάχων στην Ουκρανία έχει αυξηθεί κατά χιλιάδες, δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ για την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η Matilda Bogner σημείωσε πως οι νεκροί είναι χιλιάδες περισσότεροι από τους 3.381 που είχαν ανακοινωθεί. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ΟΗΕ τα θύματα ανέρχονται σε 7.061, οι 3.381 εκ των οποίων έχουν πεθάνει και οι 3.680 έχουν τραυματιστεί.

«Εργαζόμαστε στον υπολογισμό, αλλά το μόνο που μπορώ να πω για τώρα είναι πως είναι χιλιάδες περισσότεροι από όσους έχουμε δώσει» εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

«Η πραγματική μαύρη τρύπα είναι η Μαριούπολη όπου κατέστη δύσκολο για εμάς να κάνουμε εκτιμήσεις και να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες» είπε.

«Κάθε νεκρός άμαχος είναι μία τραγωδία» κατέληξε η ίδια.

Σημειώνεται πως περίπου 100 άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πολιορκούμενο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέφερε χθες βράδυ πως στον αχανή χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται άμαχοι, πέρα από τους 100.000 κατοίκους σε άλλους τομείς της πόλης, που έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε ποιοι ανάμεσά τους θέλουν να φύγουν από την πόλη» στρατηγικής σημασίας στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, είπε ο Κιριλένκο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrainska Pravda.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο πως όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που είχαν βρει καταφύγιο στα υπόγεια του εργοστασίου απομακρύνθηκαν από την Αζοφστάλ.

Η εγκατάσταση είναι ο τελευταίος τομέας της πόλης που δεν έχει καταληφθεί ακόμη από τις ρωσικές δυνάμεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ