Ουκρανία: Όσοι έχουν κατασχέσει ρωσικό τανκ, δεν χρειάζεται να το δηλώσουν στην εφορία

Ουκρανία: Όσοι έχουν κατασχέσει ρωσικό τανκ, δεν χρειάζεται να το δηλώσουν στην εφορία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τα φορολογικά ζητήματα είναι- λογικά- το τελευταίο που απασχολεί αυτή τη στιγμή η Ουκρανία. Στην περίπτωση που κάποιος έχει τέτοιους προβληματισμούς, εν μέσω της ρωσικής εισβολής, οι αρχές της χώρας φρόντισαν να εκδώσουν μια καθησυχαστική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κατασχέσει ρωσικό τανκ, ή άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό των δυνάμεων που κήρυξαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται να το δηλώσουν στην εφορία. 

«Έχετε αρπάξει ένα ρωσικό τανκ ή τεθωρακισμένο μεταγωγικό όχημα και ανησυχείτε πώς να το δηλώσετε; Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε να υπερασπίζεστε την πατρίδα!», ανέφερε η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της Ουκρανίας (NAPC), σύμφωνα με το Interfax. 

Η υπηρεσία εξήγησε ότι «δεν χρειάζεται να δηλώσετε τα ρωσικά τανκ και άλλο εξοπλισμό που έχετε αποκτήσει, γιατί το κόστος τους δεν ξεπερνά τους 100 μισθούς που επαρκούν για τη διαβίωση (248.000 γρίβνα ή 8.298 δολάρια)».

Τα «τρόπαια της μάχης» δεν χρειάζεται να δηλωθούν για τη φορολόγηση του εισοδήματος, εν μέρει επειδή αποκτήθηκαν «σε σχέση με την πλήρους κλίμακας επιθετικότητα της Ρωσίας» απέναντι «στην ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ουκρανία», επεσήμανε η NAPC. 

«Χάρη στο θάρρος και τις νίκες των υπερασπιστών της Ουκρανίας, στρατιωτικός εξοπλισμός του εχθρού συνήθως φτάνει σε εσάς ήδη κατεστραμμένος, κάτι που κάνει αδύνατο την εκτίμησή τους σύμφωνα με τον νόμο», εξήγησε η υπηρεσία. 

Παράλληλα, η NACP διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να διασφαλίσει την τεχνική δυνατότητα «για την παροχή ενημερώσεων σχετικά με σημαντικές περιουσιακές αλλαγές, σχετικά με την απόκτηση αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί από τον ρωσικό στρατό, αν υπάρχει η επιθυμία να δηλωθούν». 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ