24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ουκρανία: Όσοι έχουν κατασχέσει ρωσικό τανκ, δεν χρειάζεται να το δηλώσουν στην εφορία

Ουκρανία: Όσοι έχουν κατασχέσει ρωσικό τανκ, δεν χρειάζεται να το δηλώσουν στην εφορία Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Τα φορολογικά ζητήματα είναι- λογικά- το τελευταίο που απασχολεί αυτή τη στιγμή η Ουκρανία. Στην περίπτωση που κάποιος έχει τέτοιους προβληματισμούς, εν μέσω της ρωσικής εισβολής, οι αρχές της χώρας φρόντισαν να εκδώσουν μια καθησυχαστική ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν κατασχέσει ρωσικό τανκ, ή άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό των δυνάμεων που κήρυξαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται να το δηλώσουν στην εφορία. 

«Έχετε αρπάξει ένα ρωσικό τανκ ή τεθωρακισμένο μεταγωγικό όχημα και ανησυχείτε πώς να το δηλώσετε; Μείνετε ήρεμοι και συνεχίστε να υπερασπίζεστε την πατρίδα!», ανέφερε η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της Ουκρανίας (NAPC), σύμφωνα με το Interfax. 

Η υπηρεσία εξήγησε ότι «δεν χρειάζεται να δηλώσετε τα ρωσικά τανκ και άλλο εξοπλισμό που έχετε αποκτήσει, γιατί το κόστος τους δεν ξεπερνά τους 100 μισθούς που επαρκούν για τη διαβίωση (248.000 γρίβνα ή 8.298 δολάρια)».

Τα «τρόπαια της μάχης» δεν χρειάζεται να δηλωθούν για τη φορολόγηση του εισοδήματος, εν μέρει επειδή αποκτήθηκαν «σε σχέση με την πλήρους κλίμακας επιθετικότητα της Ρωσίας» απέναντι «στην ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ουκρανία», επεσήμανε η NAPC. 

«Χάρη στο θάρρος και τις νίκες των υπερασπιστών της Ουκρανίας, στρατιωτικός εξοπλισμός του εχθρού συνήθως φτάνει σε εσάς ήδη κατεστραμμένος, κάτι που κάνει αδύνατο την εκτίμησή τους σύμφωνα με τον νόμο», εξήγησε η υπηρεσία. 

Παράλληλα, η NACP διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να διασφαλίσει την τεχνική δυνατότητα «για την παροχή ενημερώσεων σχετικά με σημαντικές περιουσιακές αλλαγές, σχετικά με την απόκτηση αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί από τον ρωσικό στρατό, αν υπάρχει η επιθυμία να δηλωθούν». 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ; Ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο... παρά πέντε

Διεθνή / Τι συμβαίνει με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ; Ακύρωσε την παρουσία του στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο... παρά πέντε

Μόλις 46 λεπτά πριν την έναρξη της τελετής ειδοποιήθηκαν οι προσκεκλημένοι πως ο διάδοχος του θρόνου δεν θα δώσει το παρών, αν και το πρόγραμμα ανέφερε πως ο πρίγκιπας θα διαβάσει εδάφιο από την Αγία Γραφή - Στις 18 Φεβρουαρίου στα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA η τελευταία εμφάνιση του Ουίλιαμ - Επιστρέφει στο προσκήνιο ο πρίγκιπας Άντριου; 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Βασιλική οικογένεια Βρετανίας: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, σύζυγος της Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Διεθνή / Πέθανε στα 45 του χρόνια ο Τόμας Κίνγκστον, μέλος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας

«Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του, όσοι τον γνώριζαν θρηνούν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας», ανέφερε το παλάτι του Μπάκινγκχαμ
NEWSROOM