Ουκρανία: Η έγκυος που οι Ρώσοι κατηγόρησαν ως ηθοποιό μιλά για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου έχοντας αγκαλιά το μωρό της

Μαριούπολη: «Έτσι έγινε ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο» -Συγκλονίζει η έγκυος που οι Ρώσοι κατηγόρησαν ως ηθοποιό Facebook Twitter
Φωτ.: NEXTA
0

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε κατά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις περιέγραψε η Mariana Vishegirskaya, η οποία κατηγορήθηκε ως «ηθοποιός» από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Μεγάλη Βρετανία.

«Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη», είπε μιλώντας στον Guardian, ενώ κρατούσε στην αγκαλιά της τη νεογέννητη κόρη της. 

«Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιέγραψε στη συνέχεια και συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Ήμασταν στους θαλάμους και μερικοί είχαν τον χρόνο να καλυφθούν σε αντίθεση με άλλους».

Σημειώνεται πως η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βρετανία ισχυρίστηκε στο Twitter, χωρίς αποδείξεις, ότι η γυναίκα στη φωτογραφία με τα αίματα στο πρόσωπο που φαίνεται να φεύγει από το μαιευτήριο, είναι ηθοποιός που παρίστανε την τραυματία.

Η ρωσική πρεσβεία ανέφερε σε μια σειρά από μηνύματα, που πλέον έχουν διαγραφεί, ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο «δεν λειτουργούσε πλέον» αλλά χρησιμοποιούταν από το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ, που είχε διώξει το προσωπικό.

Ένα από τα tweets έγραφε πως η γυναίκα, που ονομάζεται Marianna Podgurskaya, χρησιμοποίησε «πολύ ρεαλιστικό μακιγιάζ» για να φαίνεται τραυματισμένη στην φωτογραφία. Η Ναντίν Ντόρις, μέλος της βρετανικής Βουλής, έκανε λόγο για fake news και το Twitter αφαίρεσε τελικά τα μηνύματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM