Ουκρανία: Φωτιά και διαρροή πετρελαίου μετά από βομβαρδισμό σε εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντονέτσκ

Ουκρανία: Φωτιά και διαρροή πετρελαίου μετά από βομβαρδισμό σε εργοστάσιο χημικών στο Σεβεροντονέτσκ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, πάνω στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκαϊντάι δεν είπε αν κατασβέστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου εκατοντάδες (περί τους 300 σύμφωνα με κάποιες πηγές) πολίτες έχουν βρει καταφύγιο.

Δήλωσε ότι οι μάχες είναι αδιάκοπες στο Σεβεροντονέτσκ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Λουγκάνσκ, που έχει γίνει το επίκεντρο της ρωσικής προώθησης στην ανατολική Ουκρανία.

«Δυστυχώς, το πυροβολικό του εχθρού διαλύει, πάτωμα το πάτωμα, τα κτήρια που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια» ανέφερε ο Γκαϊντάι. Η Ρωσία αρνείται πως στοχοποιεί αμάχους. 

Με πληροφορίες από Reuters/Independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Διεθνή / Γιατί ξαφνικά μιλάνε όλοι για εξωγήινους;

Η νέα αποκάλυψη περί εξωγήινων έχει τα πάντα: μια φαινομενικά έγκυρη πηγή αποκαλύπτει μυστικά για μια κυβερνητική επιχείρηση που έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει το κοινό στο σκοτάδι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να την υποστηρίζει.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ