Οργή για tweet του Έλον Μασκ- Συνέκρινε τον Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ

Οργή για tweet του Έλον Μασκ- Συνέκρινε τον Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Έλον Μασκ συνέκρινε τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ, με μια ανάρτηση που φάνηκε να υποστηρίζει τους οδηγούς φορτηγών οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Μια κίνηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Ο δισεκατομμυριούχος έκανε την ανάρτηση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ώρα Καλιφόρνιας) και την είχε διαγράψει έως το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς εξήγηση, σύμφωνα με το Reuters. 

Απαντώντας σε μια ανάρτηση που περιέγραφε πώς η κυβέρνηση Τριντό διέταξε τις τράπεζες να βοηθήσουν να σταματήσει η χρηματοδότηση των διαδηλωτών, ο Μασκ δημοσίευσε ένα meme με φωτογραφία του Χίτλερ που ανέφερε «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Τζάστιν Τριντό. Εγώ είχα προϋπολογισμό». 

Η ανάρτηση του Μασκ, ο οποίος έχει 74 εκατομμύρια followers στο Twitter, προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών. «Κάνει αηδιαστικές συγκρίσεις του Τριντό με τον Χίτλερ. Μην κάνεις τέτοια πράγματα. Απλά φαίνεσαι ηλίθιος», έγραψε κάποιος. 

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή απαίτησε από τον Μασκ να απολογηθεί και χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του. 

«Για μία ακόμη φορά ο Έλον Μασκ επέδειξε εξαιρετικά κακή κρίση επικαλούμενος τον Χίτλερ για να πει κάτι στα social media. Πρέπει να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», επεσήμανε σε ανακοίνωση. 

«Ο Μασκ μπορεί να πιστεύει ότι η δημοσίευση ενός meme που συγκρίνει τον Τζάστιν Τριντό με έναν δικτάτορα γενοκτονίας που εξολόθρευσε εκατομμύρια ανθρώπους είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να επικρίνει πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί. Δεν είναι. Ποτέ δεν είναι. Ο Μασκ πρέπει να απολογηθεί και να βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του», συμπλήρωσε η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή. 


 
Το μουσείο Άουσβιτς- Μπιρκενάου επεσήμανε ότι είναι «λυπηρή και ενοχλητική» η χρήση της εικόνας του Χίτλερ και η εκμετάλλευση της τραγωδίας των ανθρώπων που υπέφεραν, εξευτελίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από το απολυταρχικό καθεστώς της ναζιστικής Γερμανίας. «Δείχνει ασέβεια στη μνήμη όλων των θυμάτων και πληγώνει πολλούς ανθρώπους», επεσήμανε ακόμη. 

Ο Καναδός υπουργός Εμπορίου, Φρανσουά- Φιλίπ Σαμπέν απευθύνθηκε στον Μασκ μέσω Twitter, λέγοντας ότι τα σχόλιά του ήταν «ειλικρινά σοκαριστικά». Όμως, υπήρχαν και κάποιες θετικές αντιδράσεις. Η ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου συγκέντρωσε περισσότερα από 35.000 likes και πάνω από 9.000 retweet. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM