Ορειβάτης στο όρος Φούτζι διασώθηκε δύο φορές διότι γύρισε πίσω για να βρει το κινητό του

Ορειβάτης στο όρος Φούτζι διασώθηκε δύο φορές διότι γύρισε πίσω για να βρει το κινητό του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ένας 27χρονος ορειβάτης διασώθηκε δύο φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες στο όρος Φούτζι, αφού επέστρεψε στο βουνό για να αναζητήσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Κινέζος φοιτητής, που ζει στην Ιαπωνία, διασώθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη με ελικόπτερο, ενώ βρισκόταν στο μονοπάτι Φουτζινομίγια, σε περίπου 3.000 μέτρα υψόμετρο. Δεν ήταν σε θέση να κατέβει, καθώς είχε χάσει τα κραμπόν του, τα ειδικά εξαρτήματα με καρφιά που προσαρτώνται στα παπούτσια αναρρίχησης για καλύτερη πρόσφυση στο έδαφος.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο φοιτητής επέστρεψε στο βουνό για να ανακτήσει προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω, μεταξύ των οποίων και το κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο, και πάλι δεν κατάφερε να κατέβει χωρίς βοήθεια. Νέα επιχείρηση διάσωσης στήθηκε εκ νέου το Σάββατο, αφού ο 27χρονος υπέστη συμπτώματα ασθένειας από το υψόμετρο. Πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες για τη συμπεριφορά του.

Σημειωτέον ότι ο 27χρονος επιχείρησε την ανάβαση στο Φούτζι εκτός αναρριχητικής περιόδου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπερτουρισμός στην Ιαπωνία: Φρουρά στους δρόμους της πόλης Οτάρου για τις ορδές επισκεπτών

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ιαπωνία: Φρουρά στους δρόμους της πόλης Οτάρου για τις ορδές επισκεπτών

Οι ξένοι τουρίστες μπλοκάρουν δρόμους ή περπατούν στις σιδηροδρομικές γραμμές για να απαθανατίσουν το τέλειο στιγμιότυπο - Είναι η δεύτερη πόλη στην Ιαπωνία που λαμβάνει μέτρα κατά του υπερτουρισμού μετά την Φουτζικαουαγκουτσίκο που «μπλόκαρε» τη θέα στο Φούτζι
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM